Godmorgen og velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.
FC Midtjylland vil træne i virtual reality
Fodboldklubben FC Midtjylland sender i samarbejde med Replay Institute og KMD spillere og træne ind i virtual reality, hvor de med VR-briller på en virtuel fodboldbane vil få vist simulationer baseret på relevante data fra kampene.
Her skal ‘både spillere og trænere genopleve kampe og afgørende situationer på den virtuelle fodboldbane ved hjælp af VR-briller,” lyder det fra fodboldklubben.
Direktør Claus Steinlein siger, at det får både spillere og trænere vil blive ‘meget mere intuitivt at forstå og udnytte data, når de bliver visualiseret på en måde, hvor man virtuelt er tilbage på banen og kan se et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider og se, hvad man kunne have gjort anderledes.’
Forslag til ny telelov i høring
Forsvarsministeriet har sendt sit forslag til ændring af teleloven i høring.
Det drejer sig helt konkret om det, der kaldes for ‘udkast til forslag til lov om ændring af lov om elektroniske kommunikationsnet og -tjenester (etabling af et mobilbaseret varslingssystem).’
Lovforslaget rummer en række ændringer til den nuværende lovtekst, der stammer fra 2014.
Blandt andet foreslås det, at der indføres bestemmelser om, at teleselskaberne skal kunne udsende offentlige advarsler til alle slutbrugere, der opholder sig i bestemte områder.
Dette kræver blandt andet, at de skal kunne tvinges til at have etableret de nødvendige løsninger inden for bestemte tidsfrister.
Til gengæld foreslår Forsvarsministeriet, at staten skal refundere teleselskabernes udgifter til udvikling, etablering og drift af de pågældende løsninger.
Der er høringsfrist 31. august. og du kan læse hele lovforslaget her.
Et af USA's mest kendte tele-brands lukker
Et af USA’s mest kendte og ældste tele-brands, Sprint, lukker og slukker.
Sprint var indtil fornylig USA’s fjerde største mobiloperatør med mere end 50 millioner kunder, men selskabet blev opkøbt af rivalen T-Mobile i fjor med endelig overtagelse 1. april 2020.
Selve købet blev annonceret helt tilbage i 2018. Det kan du læse mere om her: Kæmpe-fusion i amerikansk mobil-branche: To af landets største selskaber slår sig sammen
Og i går mandag drejede T-Mobile så officielt nøglen om for Sprint-brandet, der bliver lagt ind under T-Mobile.
“Jeg anerkender Sprints historie og den 120-årige arv, som nu bliver en del af vores arv, når vi nu går ind i en ny fase,” siger CEO i T-Mobile, Mike Sievert.
Du kan læse mere om salget af Sprint - der i sine seneste år begik mange strategiske brølere - i denne gennemgang hos CNN Business.
Alphabet køber op i sikkerheds-selskab for 3,5 milliarder kroner
Alphabet køber 6,6 procent af sikkerhedsselskabet ADT for 450 millioner dollar - omkring 3,5 milliarder kroner.
Børsnoterede ADT står primært i USA bag en lang række fysiske alarmprodukter til private hjem og virksomheder. Selskabet har cirka 6,5 millioner kunder.
ADT’s aktiekurs strøg i vejret, da Alphabet mandag aften oplyste om købet. For med Alphabet får ADT lige pludselig en markant teknologi-partner som stor-aktionær.
ADT meddeler, at de to selskaber især vil fokusere på Home Mini, Nest Thermostat og Nest Wifi, som ADT skal installere og vedligeholde.
Google klar med mærkat til virksomheder ejet af sorte
Google er på vej med et særligt mærkat, som virksomheder med sorte ejere i søge-resultater og på Google Maps kan anvende til at signalere, at de er ejet af sorte mennesker.
Mærkatet - der er et sort hjerte i en orange cirkel på sort baggrund - er en del af Googles meddelelse fra sidste måned om, at selskabet støtter de sorte mennnesker i kølvandet på George Floyd- og Black Lives Matter-bevægelserne.
Google har også særlige mærkater til selskaber, der er ejet af kvinder og til medlemmer/venner af LGBTQ-miljøet.