Facebook, Google, Twitter og besked-appen Telegram oplyser, at de i en midlertidig periode ikke længere vil behandle anmodninger om adgang til brugerdata fra myndighederne i Hong Kong.
Det skriver New York Times.
Tech-virksomhedernes tiltag kommer efter, at de kinesiske myndigheder har vedtaget en ny national sikkerhedslov for Hong Kong, der begrænser ytringsfriheden for indbyggerne i byen.
Som en konsekvens af loven offentliggjorde myndighederne i Hong Kong mandag desuden en række nye regler, der giver politiet mulighed for at fjerne internetopslag og straffe virksomheder, der ikke imødekommer myndighedernes ønsker om adgang til data.
Hong Kong har ellers som tidligere britisk koloni nydt en særstatus siden overdragelsen til Kina i 1997.
Det betyder blandt andet, at Hong Kong har haft sit eget selvstændige retssystem samt at borgerne i byen – i modsætning til borgerne i resten af Kina – hidtil har nydt en udstrakt ytrings- og forsamlingsfrihed.
Skal vurderes menneskerettighedseksperter
Facebook oplyser, at selskabets beslutning gælder indtil, at menneskerettighedseksperter på vegne af virksomheden har gennemført en analyse af sikkerhedsloven.
”Vi tror på at ytringsfrihed er en grundlæggende menneskeret og støtter folks ret til at kunne udtale sig frit, uden at de skal frygte for deres sikkerhed eller andre former for repressalier, ” lyder det fra ifølge New York Times i en udtalelse fra Facebook.
Facebook oplyser desuden, at selskabet også har suspendere behandlingen af anmodninger om adgang til brugerdata fra WhatsApp.
Læs også: Indien lukker ned for TikTok og 58 andre kinesiske apps