Artikel top billede

Flere hundredetusinde danskere er afskåret fra ny smitte-app

Teknologien bag den nye smittesopsporings-app, udelukker hundredetusindvis af danskere fra at hente det nye program, det anslår teleselskabet 3.

Torsdag kunne sundheds- og ældreminister, Magnus Heunike (S), efter længere tids ventetid endelig præsentere den app, der skal være med til at opspore coronasmitte.

App'en har fået navnet Smittestop og baserer sig på en API udviklet i fællesskab mellem Google og Apple.

Den nye teknologi betyder dog, at det udelukkende er iPhone og Android-telefoner med den nyeste version af software, der kan hente app'en.

Det betyder blandt andet, at hvis man har en iPhone 6 eller ældre, skal man ikke gøre sig nogen forventninger om at kunne hente den nye opsporings-app.

Det skriver Politiken.

Ifølge teleselskabet 3 gælder det for hver tiende iPhone i Danmark og løber altså op i flere hundredtusinder danskere, der er udelukket fra at bruge app'en.

"Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge appen. Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger Allan Randrup Thomsen, Virolog ved Københavns Universitet, der selv har konstateret, at hans telefon ikke kan hente app'en, til avisen.

Der har dog allerede været stor interesse for den nye app. Mindre end ét døgn efter den blev lanceret var Smittestop den mest downloadede i den danske del af Apples App Store.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere