Torsdag kunne sundheds- og ældreminister, Magnus Heunike (S), efter længere tids ventetid endelig præsentere den app, der skal være med til at opspore coronasmitte.
App'en har fået navnet Smittestop og baserer sig på en API udviklet i fællesskab mellem Google og Apple.
Den nye teknologi betyder dog, at det udelukkende er iPhone og Android-telefoner med den nyeste version af software, der kan hente app'en.
Det betyder blandt andet, at hvis man har en iPhone 6 eller ældre, skal man ikke gøre sig nogen forventninger om at kunne hente den nye opsporings-app.
Det skriver Politiken.
Ifølge teleselskabet 3 gælder det for hver tiende iPhone i Danmark og løber altså op i flere hundredtusinder danskere, der er udelukket fra at bruge app'en.
"Det er uheldigt, at man har udviklet en app, som en del af befolkningen ikke kan bruge. Når man gerne vil følge smittespredningen i landet, er det afgørende, at der er så mange som muligt, der kan bruge appen. Og når der er en andel af befolkningen, der står udenfor, så reducerer det selvsagt effektiviteten ved smittesporingen," siger Allan Randrup Thomsen, Virolog ved Københavns Universitet, der selv har konstateret, at hans telefon ikke kan hente app'en, til avisen.
Der har dog allerede været stor interesse for den nye app. Mindre end ét døgn efter den blev lanceret var Smittestop den mest downloadede i den danske del af Apples App Store.