Mornings, og velkommen til ugens sidste hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld. Ved tasterne denne morgen: Niels Veileborg
Skatteinddrivelsen er dybt afhængigt af data fra tredieparter og digitale værktøjer
Danskerne betalte i alt 555 milliarder kroner i personskatter i 2018. 92 procent. af oplysningerne på skatteydernes årsopgørelser stammer fra tredjeparter som for eksempel banker, arbejdsgivere og pensionsinstitutter. Det svarer til 170 millioner oplysninger. Og langt hovedparten af personskatteindtægterne stammer fra tredjepartsoplysninger.
Det fremgår af en ny publikation fra Skattestyrelsen ’Danskernes skattebetaling’
“Den store andel af tredjepartsdata er med til at sikre, at danskerne begår meget få fejl, når årsopgørelsen skal laves, forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.
Skattestyrelsens publikation viser også, at digitale værktøjer er med til at sikre, at danskerne betaler korrekte skatter.
“Vi har gennem de senere år indført både et intelligent kontrolværktøj, digitale stopklodser og en skræddersyet årsopgørelse, som er med til at øge kontrollen ved fordøren – dvs. inden der laves fejl, siger Karoline Klaksvig.
I forbindelse med årsopgørelsen 2018 indførte Skattestyrelsen for første gang sit intelligente kontrolværktøj baseret på machine learning. Samtidigt blev de digitale stopklodser aktiveret næsten 45.000 gange fordelt på mere end 30.000 unikke personer i forbindelse med årsopgørelsen for 2018.
De første Telenor-kunder kommer på Norlys’ fibernet
Nu kan Telenor tilbyde højhastighedsbredbånd via fibernet til over 300.000 adresser i Nord- og Midtjylland. Det er skyldes en aftale mellem Telenor, Norlys og OpenNet, skriver Telenor i en pressemeddelelse.
Sidste år fusionerede Eniig og SE og blev til Norlys, og det er i første omgang Telenor-kunderne i det tidligere Eniig-område, som nu kan få fiberforbindelse.
Millioninvestering i dansk e-sport-firma
Det danske e-sportfirma Blast har sikret sig en investering på 12,5 millioner euro svarende til godt 90 millioner kroner, fremgår det af en pressemeddelelse.
Investeringsrunden blev ledet af den internationale it-iværksætter og co-founder af Rocket Software, Johan Gedda, samt danske Vækstfonden. Runden blev afsluttet med yderligere investeringer fra eksisterende investorer, de europæiske venturekapitalfonde Creandum, Heartcore og Maki.
Blast har kontorer i København og London. Produkterne vises på tværs af store globale tv-stationer, digitale platforme og gennem Blasts egen streaming-platform, blast.tv.
Forretningsmodellen sigter mod det brede esports- og underholdningspublikum.
Veeam fortsætter sin vækst i 2020
Veeam, der leverer backupløsninger og Cloud Data Management, præsterede en stigning på 21 procent year-over-year (YoY) for første kvartal i 2020, skriver selskabet i en pressemeddelelse.
Veeam har over 357.000 kunder.
Bill Largent, CEO for Veeam: ”Denne tid har været usædvanlig, for at sige det mildt, for os alle. Vi er nødt til at drive forretning på en anden måde og sikre, at Veeam-økosystemet – medarbejdere, partnere og kunder – forbliver i sikkerhed i denne periode. Jeg er meget stolt af vores 4.300 ansatte, da vi har formået at fortsætte med at vokse i løbet af denne udfordrende tid, mens vi yder kundesupport af høj kvalitet. Det bekræfter ikke kun behovet for forretningskontinuitet og databeskyttelse, men viser også en stærk efterspørgsel på Veeams løsninger.”
Netflix er en del af Telmore Play
Nu kan kunder hos Telmore vælge Netflix som en del af deres abonnement. For Netflix er samarbejdet det første af sin slags i Norden, skriver Telmore i en pressemeddelelse.
Kunderne kan nu opgradere deres eksisterende Telmore Play-pakke til også at inkludere Netflix. I forvejen er digitale tjenester som Viaplay, TV2 Play, HBO Nordic, Bookmate og Telmore Musik allerede tilgængelige i Play-universet.
Telmore har mere end 700.000 kunder, og heraf har ca. en tredjedel et abonnement med adgang til underholdningstjenester.
Frankrig: Sociale medier får en time til at fjerne indhold - ellers vanker der kæmpebøder
Frankrigs nationalforsamling har netop vedtaget en lov, som påbyder sociale medier og andre websites at fjerne anstødeligt og ulovligt indhold inden for en time. Ellers vanker der kæmpebøder på op til fire procent af den globale omsætning. Det skriver BBC.
Deadlinen på en time gælder indhold, som de franske myndigheder vurderer er relateret til terrorisme eller seksuel udnyttelse af børn.
Kritikere peger på, at det måske er nemt for giganter som Google og Facebook at leve op til kravene, mens mindre websites ikke kan stille op med døgnovervågning.