Artikel top billede

(Foto: Lars Bech)

Formand for it-sikkerhedråd vil have database med danske sikkerhedbrud

It-branchen skal være meget bedre til at dele digitale sårbarheder, mener formand for regeringen it-sikkerhedsråd, Bjarke Alling. Derfor foreslår han en dansk database over kendte sårbarheder.

Det er stadig omgivet af alt for meget hemmelighedskræmmeri, når en dansk virksomhed bliver ramt af et hackerangreb.

Det mener direktør for it-sikkerhedsfirmaet Liga og formand for regeringen cybersikkerhedsråd, Bjarke Alling. Og derfor mener han, at Danmark bør oprette en annonym database, hvor man kan søge i it-sikkerhedshændelser.

Det skriver ITWatch.

"Det er ikke fremmet for os, at vi deler viden, når der sker fejl. Inden
for it-sikkerhed skal vi dog have ændret kulturen i Danmark fra, at man
holder det hemmeligt, når en udvikler laver fejl, til at man fortæller
om det. Så i stedet for at være pinligt berørt over, at man har dummet
sig, så skal man være stolt," siger han til mediet.

Læs også: IT-Branchen advarer: It-sikkerhedsråd mangler afgørende medlemmer

Samtidig understreger Bjarke Alling at det kan tage op imod 10 år før sådan en database er brugbar, fordi det handler om at ændre kulturen omkring it-sikkerhed.

Bjarke Alling er én af de i alt tre formænd for regeringen cybersikkerhedsråd, hvor han repræsenterer den private branche.

Rådet holdt sit tredje møde mandag, hvor man blandt andet diskuterede den kommende mærkningsordning for it-sikkerhed, som erhvervsminister Simon Kollerup (S), lancerede sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere