For et år siden kunne IBM for første gange i lang tid præsentere et overskud for den danske forretning på 128 millioner kroner.
Nu følger IBM Danmark for 2019 op med endnu et godt resultat, hvor selskabet også hæver toppen for første gang i lang tid.
Omsætningen, der er faldet i de seneste mange år for IBM i Danmark, er i 2019 hævet med cirka 400 millioner kroner til samlet 5,03 milliarder kroner.
Den danske omsætning vokser med 14 procent, mens overskud før skat vokser med 21 procent.
Også IBM Danmarks resultat går frem. Årest resultat lander på 156 millioner kroner, hvilket er cirka 30 millioner kroner mere end 2018-regnskabet.
Forretningens fremgang er drevet af øget digital efterspørgsel, lyder det i ledelesens beretning.
"IBM ser stadig en stor efterspørgsel på digital transformation, og vi oplever at væsentlige organisationer i Danmark inden for alle brancer arbejder på at blive digitale," lyder det i årsrapporten, der fortsætter:
"Den væsentligste grund til væksten i omsætningen er det omfang og den hastighed, kunderne transformerer deres forretning i."
IBM henviser navnlig til en øget efterspørgsel efter IBM's løsninger inden for cloud, data, kunstig intelligens, sikkerhed, blockchain, services, hardware og quantum computing.
Usikker fremtid
Trods et solidt regnskab for IBM er ledelsens forventninger til 2020 mere afdæmpede på grund af coronakrisen.
Egentlig havde ledelses forventet et resultat på niveau med 2019, men det har ledelses måtte revurdere.
"Den globale eskalering af covid-19 kan have en betydelig negativ indvirkning på den globale økonomi og forventes derfor også at kunne have en negativ indvirkning på både efterspørgsel og driften i IBM Danmark. Som en konsekvens heraf er vores foreventninger til 2020 ikke længere
meningsfulde," lyder det.
Læs også: IBM's nye topchef optræder offentligt for første gang: Her er hans vision for selskabet
Mange års nedgang
IBM har i de seneste mange år kæmpet en hård kamp med at holde fast i fordoms dominerende poisition på såvel det internationale som det danske marked.
Men den danske forretning er over de seneste cirka mange år skrumpet gevaldig.
Nettoomsætningen landede i 2018 på det laveste niveau i årevis efter et fald på 5,8 procent til 4,6 milliarder kroner.
Den danske nettoomsætning toppede i 2008, hvor den var næsten det dobbelte af det, som den landede på i 2018. Og bare i 2014 lød omsætningen i Danmark på knap 5,7 milliarder kroner.
Med nedgangen er også kommet løbende tilpasning af medarbejderstaben.
I 2011 havde IBM hele 3,558 medarbejdere i Danmark. I 2016 dykkede antallet for første gang under de 2.000
Den dykkede i 2016 således for første gang under de 2.000 medarbejdere. I 2011 havde selskabet 30558 medarbejdere i Danmark, og i regnskabet for 2018 havde IBM 1.637 medarbejdere.
I år er medarbejderestaben gået frem til nu i alt 1.708 ansatte.
Læs mere om IBM's regnskab for 2018 her: IBM Danmark lander første overskud i årevis - efter tab på 2,1 milliarder kroner gennem 10 år tjener selskabet nu penge igen
Også IBM's evne til at tjene penge har været udfordret.
Det var først i seneste regnskab for 2018, at IBM for første gang i mange år tjente penge.
Frem til 2018 havde IBM Danmark siden 2009 haft underskud efter skat på mere end 2,1 milliarder kroner. Størst var underskuddet i 2017, hvor selskabet tabte 884 millioner kroner.
En væsentlig del af underskuddene gennem årene skyldes dog afskrivninger og forskellige finansielle forhold - ikke mindst den mangeårige afskrivning af Mærsk Data og DMdata, som IBM købte helt tilbage i 2004.
Dette underbygges af, at IBM Danmark gennem alle årene med voldsomme underskud på bundlinjen år efter år har landet pæne driftsoverskud - altså før skat og afskrivninger (EBITDA).
IBM Danmark har således i de seneste 10 år frem til 2018 samlet set haft overskud på driften på sammenlagt næsten fire milliarder kroner.
Også i år lander IBM Danmark et solidt overskud på driften, der lyder på lidt over en halv milliard kroner.
Læs også:
IBM og Red Hat står til at blive en kæmpe-udfordrer i cloud-markedet
Endnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år