Godmorgen denne tidlige torsdag morgen.
Dagens morgen-briefing er igen i dag sammensat af Jakob Schjoldager, og selvom coronakrisen tynger store dele af dansk erhvervsliv, så står det langt fra stille i it-branchen.
Så lad os springe ud i det!
Ikea fremrykker digital omstilling
Coronakrisen får nu møbelkæden Ikea Danmark til at fremrykke den digitale strategi.
Mens Ikea Danmark den seneste måned har holdt varehusene lukket for kunder, har man af samme grund haft travlt med at sætte gang i den digitale omstilling.
Det skriver Børsen.
“Alt er blevet accelereret. De planer, som skulle være ført ud i livet om et år eller halvandet, skulle pludselig være klar dagen efter for at imødekomme efterspørgslen,” fortæller Elefteria Cromlidou, kommerciel direktør i Ikea Danmark, til avisen.
Hun erkender samtidig, at den eneste måde virksomheden kunne sælge noget under coronakrisen, var gennem Ikea Danmarks webshop.
HPE klar med corona-hjælpepakke på 13 milliarder
Den danske regering har allerede uddelt milliarder af kroner i hjælpepakker til dansk erhvervsliv.
Men der er også hjælp fra private virksomheder. HPE er en af de virksomheder, der står klar med en hjælpende, økonomisk håndsrækning.
Hewlett Packard Enterprise uddeler intet mindre end to milliarder dollar, eller 13 milliarder kroner. Pengene skal gå til kunder hos HPE, der lider særlig hårdt under coronakrisen.
Den amerikanske it-gigant vil målrette midlerne til virksomheder, der kan bruge dem på at ændre i it-infrastruktur til at tilpasse sig den nuværende virkelighed.
"Det er en udfordrende tid at lede en forretning. I dag, mere end nogensinde før, spiller it-ledere og CFO'er en central rolle med at sikre finansiel sikkerhed, mens virksomheden arbejder videre," siger Irv Rothman, CEO for HPE Financial Services.
E-handel stiger med mere end 25 procent
Mens de fleste europæiske lande opfordrer borgerne til at blive hjemme under coronakrisen, så stiger e-handlen voldsomt.
Det viser tal fra Salesforces Shopping Index.
Stigningen er størst i de nordiske lande, hvor indtægterne fra e-handel er steget med 27 procent i løbet af årets første tre måneder.
Samme periode sidste år løs stigningen på 12 procent.
"Vi vil se en fortsat stigning i digital handel, når folk søger online for at imødekomme deres efterspørgsel. Imidlertid vil den digitale handels opsving i trafik og salg sandsynligvis ikke være i stand til at dække det betydelige fald detailsalget nu oplever," siger Lars Grønkjær, detailekspert hos Salesforce, ifølge en pressemeddelelse.
Samtidig er prisen, som kunderne betaler per køb også steget. I Norden lyder stigningen på 136 kroner.
Det betyder, at en gennemsnitlig ordrer for en dansker lyder på 1.293 kroner.
Google og Cisco går sammen om ny multicloud
De to giganter Cisco og Google har slået forretningen delvist sammen i et nyt cloud-samarbejde.
Planen er at udvikle en multicloud til virksomheder, der i dag bruger en hybrid- og multicloud strategi, lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de to it-giganter.
"Ekspansionen af Google-Cisco-partnerskabet repræsenterer et signifikant skridt fremad for virksomheder, der arbejder på tværs og af hybrid og multicloud-miljøer," lyder det fra Shailesh Shukla, der er Vice President of Products og General Manager, Networking hos Google Cloud.
Nævn afgør: Virksomheder skal ikke dække garanti med fabriksny computer
Virksomheder behøver ikke udlevere en fabriksny computer, hvis en kunde indløser garantien på sin gamle.
Det slår Forbrugerklagenævnet fast i en principiel afgørelse.
En forbruger klagede nemlig til nævnet, efter at han ville have byttet en defekt computer til en fabriksny. I stedet fik han en såkaldt refurbished model, hvor dele af enheden er genanvendt fra brugte modeller.
"Det er frivilligt, om en virksomhed vil tilbyde dig en garanti, og virksomheden bestemmer derfor i høj grad selv vilkårene for garantien. Hvis der opstår en fejl på produktet, efter den to årige reklamationsret er udløbet, men i garantiperioden, vil garantibestemmelserne derfor være afgørende for, hvad du har ret til," siger forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann.
Det fremgik nemlig, at det var tilfældet, hvis man kunne få en refurbished model, hvis man gjorde brug af garantien hos virksomheden.
Du kan læse den fulde afgørelse på Forbrugerklagenævnets hjemmeside.
CIO i Forsvaret udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen
Vi skal også nå forbi dagens kongelige it-nyheder.
Kristian Vengsgaard, der er CIO hos Forsvaret, blev nemlig tirsdag udnævnt til Ridder af Dannebrog.
Det skriver han på LinkedIn.
"Sådan kan en helt almindelig tirsdag blive noget helt særligt. I går (tirsdag 21. april, red.) blev jeg udnævnt til Ridder af Dannebrogordenen," skriver Vengsgaard.
Kristian Vengsgaard har været ansat hos Forsvaret i mere end fire år. Tidligere har han været mere end 10 år hos Skat blandt andet som CIO.
Morgen-briefingen gør honnør og ønsker tillykke med den nye titel.
Better Collective hemter nyt bestyrelsesmedlem
Der er hentet forstærkning udefra til den danske onlinevirksomhed Better Collective.
Den amerikanske direktør af partalen Booking.com, Todd Dunlap, er nemlig trådt ind i bestyrelsen.
Selskabet er ikke nyt for det kommende bestyrelsesmedlem. Han har nemlig fungere som bestyrelsesvejleder for Bette Collective det seneste år.
Better Collective har flere prominente personer i bestyrelsen allerede. Blandt ander sidder SimCorps øverste chef, Klaus Holse, allerede med om bordet i bestyrelseslokalet.
Nordisk kapitalfond køber to teknologivirksomheder
Den svenske kapitalfond Verdane Capital har købt to nye virksomheder, Conscriptor og Max Manus.
Målet er at etablere en nordisk koncern inden for sundhedsteknologi, der skal sikre sundhedspersoner mere tid sammen med patienterne, lyder det i en pressemeddelelse fra kapitalfonden.
De to nyindkøbte selskaber arbejder begge med software inden for talegenkendelse og diktering.
"Der er et stort potentiale i Norden for at udnytte ny teknologi til at øge effektiviteten i sundhedssektoren. Administrative og rutinemæssige procedurer vil i stigende grad blive digitaliseret. Conscriptors og Max Manus’ erfaring og tekniske løsninger inden for sundhedsdokumentation og talegenkendelse har potentialet til grundlæggende at forbedre de administrative procedurer i sundhedsvæsnet," fortæller Jakob Tolleryd, Partner hos Verdane.