Artikel top billede

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI

Dansk politi afviser enhver forbindelse til den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView AI. "Har ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden."

Dansk politi anvender ikke og har aldrig anvendt den omstridte ansigtsgenkendelses-løsning ClearView.

Det fastslår Rigspolitiet nu endeligt, efter det tidligere er kommet frem, at politi og efterretningstjeneser i en række lande har anvendt ClearView i efterforskningen af forbrydelser.

Den AI-baserede ClearView-løsning bygger på en søgbar database, der består af mere end tre milliarder billeder, som er blevet indsamlet på blandt andet Facebook, Instagram, YouTube og andre steder, hvor billederne har været offentligt tilgængelige.

ClearView AI kan i databasen identificere personer på billederne i ret detaljeret form, og det har skabt en del opsigt.

Værktøjet er blevet anvendt af blandt andet norsk politi til efterforskning af sex-forbrydelser.

Men dansk politi har altså aldrig haft noget at gøre med det, fastslår Rigspolitiet.

“Rigspolitiet kan oplyse, at Rigspolitiet ikke modtager varer og/eller tjenesteydelser fra Clearview Al og ikke på noget tidspunkt har været kunde hos virksomheden,” lyder det i en besvarelse fra justitsminister Nick Hækkerup (S) til Folketingets Retsudvalg.

Politiet meddeler dog, at medarbejdee fra cybercrime-centeret NC3 i efteråret 2019 deltog på en konference om monitorering og lignende på dark web.

Her præsenterede blandt andre ClearView selskabets løsning.

“I forlængelse heraf har medarbejdere i NC3 besøgt virksomhedens hjemmeside med henblik på at læse om de udbudte produkter. For at få adgang til at læse om de udbudte produkter skulle medarbejderne indtaste diverse kontaktoplysninger via en webformular på hjemmesiden. Rigspolitiet har ikke ud over udfyldelse af webformularen kommunikeret med Clearview,” lyder det fra Rigspolitiet i svaret til retsudvalget.

I ejerkredsen af ClearView er iøvrigt Peter Thiel, der også står bag efterforskningsværktøjet Palantir, som du kan læse mere om her: Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere