Artikel top billede

Lenovo fortsætter med at vokse for tiende kvartal i træk: Rammer omsætningsrekord

Lenovo kommer ud af tredje kvartal med en vækst på både top og bund. Det er således tiende kvartal i træk, at den globale pc-producent vokser. Markedsandelene viser, at hver fjerde pc, der bliver solgt på verdensplan, bærer Lenovos logo.

Pc-mastodonten Lenovo forsætter fremgangen.

Regnskabet for tredje kvartal beretter om vækst på både top og bund.

Den samlede omsætning for koncernen tager et beskedent spring frem på 0,5 procent i tredje kvartal af det forskudte regnskabsår.

Den halve procent er dog nok til at selskabet rammer omsætningsrekord for et enkelt kvartal.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Derved lander toplinjen på 14,1 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 95,64 milliarder kroner.

Læs også: Test: Dejlige detaljer og sløje svipsere: Lenovos store Thinkbook-sats virker lidt personlighedsforstyrret

Der er en højere vækst at spore, hvad angår indtjeningen før skat, der vokser med 11 procent i forhold til samme periode i fjor.

Her lander indtjeningen på 390 millioner dollar - eller 2,645 milliarder kroner for kvartalet.

"Sidste kvartal, trods de geopolitiske usikkerheder og en tværindustriel forsyningsmangel, så leverer vi et rekordsættende resultat med geografisk balance, operationel excellering og solid strategieksekvering. Både gruppens omsætning og indtjening før skat blev rekordhøje," skriver Yang Yuanqing, administrerende direktør og formand i Lenovo.

Hver fjerde solgte pc er fra Lenovo

Kinesiske Lenovo afsluttede kalenderåret 2019 som den største producent af pc'er verden over.

Selskabets markedsandel steg til 24,3 procent, hvilket er 1,6 procent mere end ved indgangen til 2019.

Markedsandelen betyder nu, at næsten hver fjerde pc, der bliver solgt på verdensplan, bærer Lenovo-logoet.

Læs også: Salget af pc'er stiger for første gang i syv år: Her er årsagen

Selskabet skriver, at forskellige udfordringer viste sig i sidste kvartal. Geopolitiske usikkerheder, problemer med levering af komponenter og coronavirussen, gjrode sig gældende.

"Hvad angår coronavirussen, så er det en forretningsprioritet at sikre sunheden og velfærden for lenovo-arbejdsstyrken, fortsætte med produktionen, genopbygge kapaciteten og assistere dem, der arbejder med at holde udbruddet tilbage," skriver selskabet i forbindelse med regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere