Onsdag kunne EU's ledende næstformand Margrethe Vestager præsentere Kommissionens planer for, hvordan kunstig intelligens skal reguleres i fremtiden.
Det får rosende ord med på vejen fra både DI, Djøfs Tech-kommission og Microsoft.
Sidstnævnet har flere gange opfordret politikere i hele verden til at få sat nogle klare regler op for brugen af kunstig intelligens.
Læs mere her: Her er Vestagers fire nye regler for brug af kunstig intelligens: Langer ud efter ansigtsgenkendelse
Derfor glæder Microsofts vesteuropæiske chef, Marianne Dahl, sig også til at se nærmere på forlaget.
"EUs 'Shaping Europe's Digital Future'. Jeg kan ikke vente med at læse, forstå og bidrage til at forme det fremtidige Europa," skriver Microsoft-bossen på Twitter.
Vestager lægger blandt andet op til at EU skal oprette en række datapuljer, som bliver tilgængelige for virksomheder i hele EU. Det skaber begejstring hos virksomhedernes interesseorganisation DI.
"Når vi skaber datapuljer inden for EU, kan vi sikre, at europæiske
regler om at beskytte privatliv, fortrolighed og grundlæggende
rettigheder respekteres. Det kan samtidig give danske og europæiske
virksomheder en konkurrencefordel," skriver Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI, i en pressemeddelelse.
Læs også: Vestager vil ensarte regler for køb af bredbånd på tværs af Europa
I forslaget som Margrethe Vestager fremlagde onsdag er der blandt andet fire punkter, som virksomheder i fremtiden skal leve op til, hvis man leverer løsninger baseret på kunstig intelligens.
EU skal gå forrest
Uden for dansk erhvervsliv jubler man også over Margrethe Vestagers forslag til ens retningslinjer for den digitale fremtid i Europa.
"Digitale teknologier og dataanvendelse er i dag en integreret del i alle dele af vores samfund. Det lever ikke et parallelt liv ved siden af den fysiske virkelighed. Den offentlige debat, de private virksomheder og den centrale og lokale forvaltning bliver stadigt mere digitaliserede – derfor er det vigtigt, at vi får nogle fælles retningslinjer for, hvordan vi tilgår data," fortsætter Stine Bosse, formand for Djøfs Tech Kommission.
Hun mener, der er brug for, at EU også træder ind på verdensscenen, når det gælder det digitale område, så europæerne ikke bliver glemt mellem Kina og USA.
"Der er to yderpoler i dag. Mod vest ser vi de store tech-giganter og en løssluppen datakapitalisme, som indsamler data om borgerene. Og mod øst hvor Kina overvåger befolkningen med digitale teknologier. Mellem de to yderpoler har Europa en central rolle at spille, og det er helt oplagt, at EU går forrest i det arbejde," lyder det fra Stine Bosse, der desuden er formand for Europabevægelsen.