For næsten fire år siden blev der opdaget en sikkerhedsbrist i de populære Philips Hue smart-lamper, og den brist er endnu ikke blevet udbedret.
Det oplyser cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software på sin hjemmeside.
Sikkerhedsbristen udnytter en svaghed i en trådløs Zigbee-protokol og det betyder, at man kan hacke Philips Hue Lamper fra en position uden for huset.
Det er noget, som eksempelvis vil være muligt ved at flyve en drone hen over en bygning.
Men cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software har opdaget, at svagheden også kan udnyttes til at give hackere adgang til at infiltrere hele dit netværk.
Omstændig metode
Det er dog en relativ omstændig metode, der først indebærer, at hackerne skal tage kontrol over en lampe og derefter installere ondsindet software på dem.
Check Point Software beskriver en metode, hvor hackeren overtager kontrollen over en lampe.
Men for at få adgang til netværket hos lampens ejer, skal hackeren justere farven og lysstyrken på lampen, indtil ejeren af lampen bliver så frustreret, at vedkommende vælger at geninstallere lampen.
Det kræver dog, at ejeren sletter lampen fra sin app og derefter geninstallerer den.
Herefter vil det intetanende offer nu have inddraget den inficerede lampe, som hackeren hidtil har været i kontrol over, i sit netværk.
Dermed bliver det muligt for hackeren at sprede den ondsindede software til Philips Hue-bridgen, der er tilsluttet offerets wifi-netværk.
Signifys danske kommunikationschef Anne-Cathrine Tjørnehøj oplyser til Computerworld, at sårbarheden er blevet patchet.
"Vi blev gjort opmærksom på sårbarheden i Philips Hue af Check Point Software for noget tid siden, så bristen er blevet patchet. Sørger brugerne for at have den seneste software update installeret, har de altså ikke noget at frygte," skrive hun i en mail til Computerworld.
Artiklen er fredag den 7. februar blevet opdateret med kommentar fra Signify, der er virksomheden bag Philips Hue.