Artikel top billede

Sikkerhedsbrist i Philips Hue-lamper kan give hackere adgang til hele dit netværk

En ældre sikkerhedsbrist i de Philips Hue-lamper kan potentielt set give hackere adgang til hele dit netværk, advarer et sikkerhedsfirma.

For næsten fire år siden blev der opdaget en sikkerhedsbrist i de populære Philips Hue smart-lamper, og den brist er endnu ikke blevet udbedret.

Det oplyser cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software på sin hjemmeside.

Sikkerhedsbristen udnytter en svaghed i en trådløs Zigbee-protokol og det betyder, at man kan hacke Philips Hue Lamper fra en position uden for huset.

Det er noget, som eksempelvis vil være muligt ved at flyve en drone hen over en bygning.

Men cybersikkerhedsfirmaet Check Point Software har opdaget, at svagheden også kan udnyttes til at give hackere adgang til at infiltrere hele dit netværk.

Omstændig metode

Det er dog en relativ omstændig metode, der først indebærer, at hackerne skal tage kontrol over en lampe og derefter installere ondsindet software på dem.

Check Point Software beskriver en metode, hvor hackeren overtager kontrollen over en lampe.

Men for at få adgang til netværket hos lampens ejer, skal hackeren justere farven og lysstyrken på lampen, indtil ejeren af lampen bliver så frustreret, at vedkommende vælger at geninstallere lampen.

Det kræver dog, at ejeren sletter lampen fra sin app og derefter geninstallerer den.

Herefter vil det intetanende offer nu have inddraget den inficerede lampe, som hackeren hidtil har været i kontrol over, i sit netværk.

Dermed bliver det muligt for hackeren at sprede den ondsindede software til Philips Hue-bridgen, der er tilsluttet offerets wifi-netværk.

Signifys danske kommunikationschef Anne-Cathrine Tjørnehøj oplyser til Computerworld, at sårbarheden er blevet patchet.

"Vi blev gjort opmærksom på sårbarheden i Philips Hue af Check Point Software for noget tid siden, så bristen er blevet patchet. Sørger brugerne for at have den seneste software update installeret, har de altså ikke noget at frygte," skrive hun i en mail til Computerworld.

Artiklen er fredag den 7. februar blevet opdateret med kommentar fra Signify, der er virksomheden bag Philips Hue.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere