Den amerikanske præsidentvalgkamp er for alvor skudt i gang, da den første delstat Iowa i nat dansk tid stemte til primærvalget.
Her skal det demokratiske parti vælge deres præsidentkandidat, der skal stille op mod Donald Trump senere på året.
Men en utestet app har skabt regulært valgkaos i delstaten, hvor der stadig ikke er fundet en vinder på grund af uoverensstemmelse i de data, man har fået ind fra vælgerne.
"Vi har fundet en uoverensstemmelse i tre dataset af resultatet," lyder det officielle svar fra Mandy McClure, der er talsperson fra det demokratiske parti.
Hun forsikrer samtidig om, at man ikke har mistet nogen data eller er blevet udsat for et hackerangreb.
Ifølge The New York Times har man for første gang taget appen i brug til at afgive stemmer til primærvalget, men den er hurtigt udviklet på bare to måneder uden at blive testet ordenligt.
Læs også: Donald Trump tordner mod Apple: Nægter at låse iPhone op efter masseskyderi
Flere annonyme kilder siger til avisen, at appen ikke er blevet testet inden den blev taget i brug, og at appen desuden var sårbar over for DDoS-angreb
"Denne app har aldrig før været brugt i noget rigtigt valg eller testet på en større skala, og den har kun påtænkt at bruge den i de sidste to måneder," forklarer Alex Halderman, der er professor i it ved University of Michigan.
Den nye app er desuden heller ikke blevet undersøgt af det amerikanske forsvar, inden den blev taget i brug.
Digitalisering af valgsystem
Det noget specielle valgsystem i den amerikanske delstat betyder, at de enkelt partibestyrelser har ringet ind og oplyst stemmerne.
Den proces har man i år forsøgt at digitalisere, så partiforeningerne i stedet brugte en app. Men flere timer efter, der skulle være fundet en vinder, er det stadig uvist hvilken kandidat, der har vundet i den amerikanske delstat.
Mange it-eksperter har desuden advaret gentagende gange advaret imod at tage mere digitale værktøjer i brug i forbindelse med valg.
"Konsensus hos alle eksperter, der beskæftiger sig med det her er helt utvetydig: Internet- og mobilstemmeafgivelse bør ikke bruges i demokratiske valg," lyder det fra Matt Blaze, professor i it og jura ved Georgetown University til den amerikanske avis.
Professor på ITU Carsten Schürmann har endda vist, hvordan man kan hacke en amerikanske valgmaskine på bare få minutter.
Det kan du læse mere om her: ITU-lektor hackede amerikansk valgmaskine på få minutter