Dansk firma: Giv russerne dansk it-udvikling

Hvis det står til det nyetablerede selskab Developmate, skal danskere se at slippe it-udviklingsarbejdet og bruge tid på andre ting, mens russiske udviklere tager over på kodearbejdet. Men organisationen derhjemme skal føle sig trygge ved processen, mener direktøren, der gerne så ordet outsourcing skiftet ud med et mindre frygtindgydende udtryk.

Russere har gode akademiske uddannelser og er vant til at arbejde projektorienteret ? så der er ingen grund til at tøve med at sende udviklingsopgaver mod øst.

Det mener man hos danske Developmate, som har etableret kontor i Skt. Petersborg i forsommeren og nu vil være danske virksomheders bindeled og rådgiver i forbindelse med alle tænkelige it-udviklingsopgaver, som kan varetages i Rusland.

Selskabet er dannet i samarbejde mellem på den ene side Birkerød-selskabet Intermate, som udvikler netværksløsninger for printere og printservere og på den anden side Jens Brinksteen, som står i spidsen for selskabet Technology Outsourcing Systems.

Jens Brinksten har tilbragt mere end 15 år i østlandene og har blandt andet en fortid som lokal chef i større internationale selskaber i den tidligere sovjetrepublik Usbekistan.

Han har arbejdet med outsourcing siden 2000 og har tidligere satset på outsourcing til Indien, men fandt bedre kulturel samhørighed med russerne.

Fem mand i Rusland og Danmark
I Intermate kunne man godt se ideen, og det blev kimen til Developmate, som nu tæller fem mand samlet i Skt. Petersborg og i Danmark, forklarer økonomidirektør Richard Ledborg Hansen fra Developmate.

- Vi har ikke noget speficikt teknisk fokus. Vi specialiserer os i at finde de rigtige partnere til de forskellige opgaver. Samtidig varetager vi den anden side af processen, nemlig at gøre organisationen derhjemme klar til outsourcing og give den succes med det, siger han.

Han mener, at der har været alt for meget fokus på potentielle negative konsekvenser ved outsourcing ? ikke mindst tabet af danske job.

Men de fleste virksomheder har ikke brug for færre danske ansatte. De skal bare beskæftige sig med noget andet end før, eksempelvis produktudvikle og sælge, mener han.

- Hvis jeg kunne finde på et anden ord end outsourcing om den proces, så ville jeg tage patent på det, siger Richard Ledborg Hansen.

Men at der skal flyttes nogle ressourcer er dog hans klare mål.

Han vurderer det danske marked for applikationsudvikling til cirka 200 millioner kroner årligt. I løbet af en to-årig periode skal Intermate gerne formidle mindst 15-20 millioner kroner i omsætning.

- Vel er det ambitiøst, men vi mener at vi kan få 10 procent af det marked på to år, siger Richard Ledborg Hansen.

Developmate er allerede gået i gang med de indledende runder af et samarbejde med et stort dansk børsnoteret selskab. Også her vil man lægge stor vægt på, at der er lydhørhed i organisationen, så derfor foregår meget af opstartsarbejdet her i Danmark, forklarer direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere