Finans-sektoren har altid været ret teknologi-tung, og herhjemme har der i de senere år været meget fokus på fintech-branchen, som består af de virksomheder, der udvikler it-drevne, finansielle løsninger.
Men de store forandringer på området kommer til at udspringe i Kina.
Det mener Financial Times-analytikeren John Thornhill, der ser Kinas teknologiske udvikling på finans-området som en af de tre store tech-trends, der kommer til at præge det næste årti.
Han peger på, at de vestlige investorer ser fintech som et område, hvor ‘finans og teknologi smelter sammen og leverer velkendte services mere effektivt,” skriver han.
I Kina er vingefanget langt større.
“Her bør processen nok nærmere beskrives som ‘techfin,’ hvor teknologi anvendes til totalt at redesigne finans til at udspringe fra smartphonens perspektiv,’ skriver John Thornhill, der anfører enorme vækstrater i Kina på området.
Væksten er drevet af især de to kinesiske giganter Tencent og Alibaba, der begge har udviklet løsninger på betalingsområdet, nemlig WeChat Pay og Alipay.
WeChat Pay har allerede 900 millioner brugere, og der er fortsat plads til vækst på området på det kinesiske marked.
“Men de mest interessante muligheder ligger nok udenlands, for 1,7 milliarder mennesker i verden har ingen bank, og når de kommer online, vil de lede efter en billig, praktisk og integreret finansiel tjeneste,” skriver John Thornhill.
Og her vil det naturlige valg rigtigt mange steder være en af de kinesiske løsninger, der er udviklet og opbygget omkring smartphonen.
“Kina har muligheden for helt at ‘re-wire’ finansområdet for det 21. århundrede,” skriver analytikeren.
Læs også:
Kæmpeboom: Asiens internet-økonomi runder 300 milliarder dollar om få år
Danske tech-topfolk blæst bagover efter besøg i Kina: Danmark er nødt til at gøre noget.