Podcastmarkedet er i de seneste år blevet kæmpestort. Alle medier med respekt for sig selv har en podcast, og der findes podcasts om selv de mindste nicher og hobbyer.
Men det, der også gør mediet særligt, er, at selv amatører kan kaste sig over at lave en podcast.
Det gør selvfølgelig også, at der er utrolig mange podcasts – af stærkt varierende kvalitet! – at vælge mellem. Derfor stiller det også højere krav til den enkelte podcast, hvis den skal skille sig ud fra mængden.
Hvis man går med tanker om at lave en podcast, er der nu hjælp at hente i bogen ”Podcasterens håndbog” af Anna Hjortsø, Nalle Kirkvåg og Mikkel Løfgren Rud.
De tre forfattere har alle været med til at producere adskillige podcasts, og de deler i bogen ud af deres råd og erfaringer.
Der er nemlig lige nogle ting, man skal have styr på, hvis man håber på at lave en kvalitetspodcast, som når længere ud end til den nærmeste familie.
”Podcasterens håndbog” er en guide, som tager både den erfarne og den spirende podcaster i hånden på vej fra idéfase til udgivelse.
Den gennemgår de forskellige faser i en podcastproduktion såsom optagelse og redigering.
Men kommer også omkring, hvordan man finansierer podcasten, hvilket udstyr man bør bruge og hvordan man laver et godt interview.
Fakta: Podcasterens håndbog (udkommer 23/1). Forfattere: Anna Hjortsø, Nalle Kirkvåg og Mikkel Løfgren Rud. Samfundslitteratur