Selskabet bag Google, Alphabet, ser ud til at droppe den omdiskuterede irsk/hollandske skatte-model, den såkaldte double irish.
Det skriver Reuters.
Metoden betød i 2018, at selskabet flyttede 21,8 milliarder euro, eller hvad der svarer til omkring 168 milliarder kroner, gennem sit hollandske holdingselskab til Bermuda, inden pengene røg til USA.
Men ifølge Reuters vil Google stoppe den praksis ved udgangen af 2019 eller i løbet af 2020.
Skattemodellen bliver også benyttet af flere andre multinationale selskaber, og Google har altid slået fast, at selskabet betaler alt sin skat.
"Vi kommer nu til at simplificere selskabets struktur, og vil flytte licensen af vores IP (intellektuel ejendom, red.) til USA, ikke Bermuda," lyder det fra en talsperson ifølge Reuters.
"Inklusiv alle årlige og engangsindkomstskatter over de seneste 10 år har vores effektive globale skattesats været på over 23 procent, hvor mere end 80 procent af det beløb bliver betalt i USA," lyder det fra selskabet.
Google har ikke fastlagt en endelig dato for, hvornår man vil ændre på selskabsstrukturen, men oplyser at det vil ske i løbet af 2020.
De amerikanske it-giganters skattebetaling har været et stort politisk emne i årevis.
Derfor er EU og flere af medlemslandene begyndt at overveje en særskat for netop it-virksomheder.
Læs mere her:
Socialdemokraterne og Venstre dybt uenige om særskat på tech-kæmper
EU vil indføre tech-skat - også hvis resten af verden ikke vil være med
Vestager skuffet over Danmarks holdning til særskat til tech-kæmper