Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.
Teknologiske løsninger som SAP, automation og cloud kan give nordiske virksomheder et tiltrængt forspring, når det kommer til at reducere udgifter og finde nye muligheder for besparelser.
Det har de brug for.
Nordiske virksomheder halter bagefter, når det kommer til at styre deres omkostninger effektivt. Ni ud af ti af dem når ikke de sparemål, de har fastlagt.
Til sammenligning gælder det otte ud af ti amerikanske virksomheder. Det viser en analyse fra Deloitte baseret på svar fra 414 topledere fordelt på 11 europæiske lande.
Vi møder mange af disse virksomheder. En del har allerede implementeret relativt nemme initiativer over årene.
Nu står de overfor strukturelle udfordringer og barrierer, der ofte kun kan overkommes med komplekse løsninger. For selvom deres bogholderi er blevet digitalt, er der lang vej til de digitale løftestænger, der for alvor kan bringe dem op i en anden liga. Leverandørhåndtering, workflowløsninger og proaktiv brug af Big Data.
Danske virksomheder har viljen, men mangler værktøjer
Indrømmet. Den slags kan være svært at lykkes med. Men nogle gange handler det om bare at gå i gang.
Værktøjerne til at understøtte beslutningstagning er blevet langt mere avancerede, samtidig med at indgangsbarriererne er blevet lavere, både når det kommer til prisskilt og implementeringskompleksitet.
For eksempel er det i dag muligt, selv for små og mellemstore virksomheder, automatisk at klassificere indkøbsdata og screene forskellige muligheder for besparelser. De kan systematisere, effektivisere og automatisere deres processer, uanset om det handler om kundeservice, lager, indkøb, salg eller læringsforløb for medarbejderne.
Der findes ligeledes avancerede simuleringsværktøjer til at balancere beslutninger på tværs af værdikæden. Og det er muligt med intelligent overvågning af f.eks. lønniveauer i organisationen.
Tidligere har det krævet massive investeringer at komme i luften med sådanne værktøjer, men det behøver ikke længere være tilfældet. Værktøjerne er relativt lette at gå til i dag og tilgængelige for alle størrelser af virksomheder.
Digitale teknologier kan levere dramatiske forbedringer i konkurrenceevne, effektivitet og som resultat heraf med tiden også markant omkostningsstyring. Det er investeringer, der ofte er omfangsrige og tidskrævende.
Men kun med investeringer i ny teknologi kan danske virksomheder få handlerum til at omfavne den digitale transformation, der er nødvendig for deres fremtid og overlevelse.
1: Find dataheltene og heltinderne
Har I begravet kompetente medarbejdere i operationelle opgaver og rutineopgaver? Sørg for at styrke de strategiske, teknologiske og analytiske kompetencer, der er i jeres organisation.
2: Kom ud af PowerPointen
Kom væk fra de store spareprogrammer. Gør op med PowerPoint-fabrikken og kom over i de værktøjer, der skaber reel indsigt og derigennem konkurrencemæssige fordele.
3: Vælg den rigtige partner
På et tidspunkt leder jeres analyse jer til handling. Sørg for at vælge den rette, teknologiske partner til at løfte jeres forretning. Find en samarbejdspartner, der både kan tale forretning og teknologi. De giver ikke mening hver for sig.
Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.
Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?
Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.