It-studerende ignorerer mentor-ordning

Til trods for at professionelle i it-branchen står i kø for at dele deres viden, har kun få unge it-studerende og nybegyndere i branchen benyttet et tilbud fra Dansk IT om at få en mentor med indsigt i it-verdenen. Nu vil interesseorganisationen slå på tromme for ordningen ved en stor fest.

Selv om der står professionelle it-folk i kø for at vejlede unge under it-uddannelse og i deres første it-job, er der overskud af mentorer og ikke nok mentees i Dansk IT?s mentor-ordning, som har kørt i knap et år.

Dermed misser unge medlemmer af Dansk IT en oplagt chance for at lære fra professionelle i branchen, som mindst skal have tre års erfaring som enten it-chef eller it-projektleder.

Det undrer koordinator i interesseorganisationen Dansk IT, Heidi Willadsen, som er en af tovholderne på Dansk IT?s afdeling for de yngre medlemmer, it-citizens, som har 413 medlemmer.

45 mentorer på ventliste
- Vi har faktisk 45 mentorer på venteliste, for da vi først gik ud til medlemsvirksomhederne og fortalte om ordningen, væltede det ind med interesserede, siger hun.

Hendes egen forklaring er, at der endnu ikke er nok opmærksomhed på ordningen i målgruppen, nemlig de it-studerende, it-interesserede og dem i deres første it-job, som typisk er i alderen 20 til 35 år.

Juliette Chami, 28 år og nyuddannet datamatiker, har i de seneste fem måneder været med i ordningen og haft en it-chef som mentor.

Det har givet hende en masse tips om potentielle arbejdsgivere, fif til ansøgningen og udfordret hende til at tænke på forskellige måder, hun kan bruge og videreudvikle sin uddannelse på.

- Han er en person, som har en utrolig stor indsigt i it-verdenen, og vi har mest talt om karriere og udvikling. Vi taler om, hvad man skal sige til en samtale, hvor man skal søge ? og også om, hvad man kan gøre, hvis man stadig ikke kan få job, siger hun.

Kender ikke ordningen
Hun mener også, at mange ikke kender mentorordningen, men at det ikke er hele forklaringen på den manglende tilslutning.

- Jeg tror, det skyldes mangel på reklame, men også dovenskab blandt nogle unge. Selv om jeg leder efter mit første rigtige job, så sørger jeg også for at holde mig aktiv på andre måder ? blandt andet ved at være med i styregruppen for it-citizens, siger Juliette Chami, som desuden er i gang med en .NET-certificering.

Samtidig anerkender Juliette Chami, at mentor-mentee-begrebet stadig ikke er særlig udbredt herhjemme, så mange unge ikke er klar over, at de går glip af en oplagt mulighed for at få et ben inden for i den verden, de ønsker at arbejde i.

Men hun håber på, at flere vil blive overbevist og melde sig til, når It-citizens fejrer sin et-årsfødselsdag med en fest i København 23. september. Arrangementet er åbent for alle it-studerende og unge med job eller interesse i branchen.

Relevant link

It-citizens fødselsdagsfest i København




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere