Godmorgen og velkommen ugens første morgen-briefing her fra Computerworld.
I denne mandagsversion samler vi op weekendens strabadser fra den fagre tech-verden og kigger frem mod ugens begivenheder.
Vi lægger ud en tur forbi USA, hvor Google og Oracle har et dyrt udestående, der er på vej til landets højeste retsinstans. Derudover er der også nyt fra rygtebørsen i sagen mod USA's Huawei-forbud.
På den lokale front har vi åbningen af et nyt datacenter og en status på et af de mest omfattende hacker-angreb på en dansk virksomhed i nyere tid.
rigtig god læselyst.
Milliarddyr copyright-sag mellem Google og Oracle på vej til højesteret
Den amerikanske højesteret, United States Supreme Court, har nu meldt ud, at en copyright-sag mellem Google og Oracle skal behandles.
Sagen går helt tilbage til 2010, hvor Oracle beskyldte Google for unfair brug af selskabets egenudviklede Java-software til Android.
Det skriver mediet Cnet.
I 2018 fastslog en amerikansk domstol, at Google uretmæssigt havde benyttet det Oracle-udviklede software. Herefter har Oracle forlangt 60 milliarder kroner i erstatning.
Google har nu appelleret sagen, som højesteret har valgt at tage op.
"Vi byder højesterettens beslutning velkommen om at gense sagen, og vi håber på, at retten på ny vil bekræfte vigtigheden af software-interoperabilitet i amerikansk konkurrence," siger Kent Walker, Googles senior vice president for global affairs, til mediet.
Huawei har udsigt til amerikansk håndsudrækning
USA er angiveligt på vej med en endnu en livline til kinesiske Huawei.
Den amerikanske regering vil ifølge Reuters udskyde handelsforbuddet mod Huawei med yderligere to uger.
Tilbage i maj 2019 sorlistede præsident Donald Trump selskabet, hvorefter forbuddet mod Huawei blev forlænget med to gang 90 dage.
Dette forbud skulle træde i kraft i dag, hvis ikke USA vælger at forlænge for tredje gang.
Nyhedsbureauet Reuters har fået den uofficielle information fra kilder, der er tæt på processen. Mediet skriver, at en officiel udmelding fra den amerikanske regering forventes i løbet af mandagen.
Demant giver status på hackerangreb
Den store, danske høreappatskoncern, Demant, kommer mandag morgen med en kvartalsmeddelelse.
Her vil selskabet efter alt at dømme redegøre for, hvordan det store hackerangreb, som Demant blev udsat for i september, har påvirket selskabet i oktober og ind i november måned.
Demant blev udsat for et hackerangreb, der forårsagede en nedlukning af flere kritiske forretningssystemet. Selskabet har selv meddelt, at "den kritiske hændlese" vil koste selskabt op mod 650 millioner kroner.
PayPal trækker sig fra samarbejde med Pornhub
Den amerikanske betalingsgigant PayPal, der i sin tid blev stiftet af Elon Musk, vil ikke længere arbejde sammen med pornohjemmesiden Pornhub.
PayPal vil ikke længere understøtte betalinger for hjemmesiden, det skriver Pornhub i et blogindlæg.
"Vi er alle ødelagte over PayPals beslutning om at stoppe udbetalinger til over hundrede tusinde 'performere', der er afhængige af dem, når det gælder deres levebrød," fremgår det af indlægget.
Betalingsgiganten har opsagt samarbejdet, da selskabet har opdaget, at Pornhub har foretaget betalinger gennem PayPal uden at søge om tilladelse, det fortæller en talsperson fra PayPal til mediet Vice Motherboard.
Region Syddanmark indvier nyt datacenter
Region Syddanmark slår i dag dørene op for et splinternyt datacenter i Kolding.
Pressen samt alle interesserede er inviterede til åbningen, der løber af staben 12.30-13.30, hvor det røde bånd vil blive klippet over.
Det nye datacenter er et it-miljø med servere, der kan køre alle regionens it-systemer på blandt andet sygehusede. Det nye 600 kvadratmeter store center vil erstatte de hidtige datacentre i Odense og Esbjerg, som endeligt lukked ned i 2020.
Læs mere om invitationen til åbningsarrangementet her.
Nu kan du få 3D-printet din egen lampe
Signify, det tidligere Philips Lightning, har netop lanceret et nyt koncept.
Nu kan kunderne designe en ny lampe online, hvorefter den bliver 3D-printet og sendt til ens hjemmeadresse.
Det skriver Signify i en pressemeddelelse.
Fra bestilling af lamperne, der produceres af genbrugsmateriale, tager det omkring 14 dage før, at den skræddersyede lampe lander i hjemmet.
I samme ombæring har selskabet løftet sløret for en ny intelligent pære, der er produceret af 24 brugte CD'er.
I første omgang kører pilotprojektet i Benelux-landede, hvorefter det vil udbredes til resten af Europa.