Godmorgen ... så nåede vi frem til onsdag, og her er det hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld.
Væksten af nye erhvervskunder hos MobilePay daler
Der meldes om dalende vækst i antallet af nye erhvervskunder hos MobilePay. Sidste år kom der 45.000 nye i butikken, men i år lander tallet på cirka 24.000, skriver Finans.
Til gengæld er der vedvarende vækst i erhvervsomsætningen på MobilePay på trods af nye gebyrer.
Tjenesten fortæller også, at de 4,1 millioner brugere i de første tre kvartaler af 2019 benyttede den til 92 millioner transaktioner mod 66 millioner sidste år.
Unity-stifters formue runder en halv milliard
Danske Nicholas Francis, der var med til at stifte Unity Technologies, har nu en formue på 575 millioner kroner, skriver Finans.
Hans personlige selskab NPF Technologies ApS viser i seneste regnskab et overskud på ikke mindre end 223 millioner kroner. Et tilfredsstillende resultat, noterer ledelsen i selskabet.
Nicholas Francis er ikke længere en del af Unity Technologies, men han ejer en mindre aktiepost i moderselskabet bag. Unity Technologies er nu værdisat til 40 milliarder kroner.
Store erhvervsprofiler hælder nye millioner i JumpStory
JumpStory, den danske udfordrer til billedtjenester som Shutterstock og Getty Images, henter en ny millioninvestering fra en række store danske erhvervsprofiler - deriblandt tildligere CEO for Microsoft i Danmark, Jørgen Bardenfleth.
”JumpStory’s teknologi åbner op for nogle enormt interessante forretningsmuligheder på sigt, hvor virksomhedens løsning vil kunne integreres ind i alle de store marketingplatforme og spare disse platformes brugere formuer i både tid og penge”, udtaler investor og kommende bestyrelsesmedlem i JumpStory, Jørgen Bardenfleth i en pressemeddelelse.
De øvrige nye investorer er bestyrelsesformand i bl.a. LanguageWire og IIH Nordic, Jens Harsaae, Sofakompagniets medstifter Christian Rudolph-Christiansen, co-founder af TrunkArchive og Copen Hagen Agency, Peter Hagen Kielgast, AI-iværksætter Kurt Stokbro, tidligere CFO for ØK, Michael Østerlund Madsen og den erfarne leder Lennart Højgaard Jensen.
Iværksætter: For meget snak og for lidt politisk handling
Politikerne og embedsmændene snakker meget, men det kniber med konkret handling når det gælder utidssvarende regulering af platformsøkonimien, skriver Nicolai Søndergård Kjær, medstifter af tjenesten Hilfr i et debatindlæg i Børsen.
“Der tales meget om "agil lovgivning" i embedsmandskredse, men konkrete tiltag er sjældne. De største knaster er i dag hverken platformene eller den danske model, men utidssvarende regulering. F.eks. er Skats evne til at håndtere skatteindbetaling fra platforme fortsat et godt stykke ude i fremtiden,” skriver han.
Telia har købt 10.000 brugte mobiltelefoner siden juli
Telia har sat sig i spidsen for et genbrugsprojekt med fokus på brugte mobiltelefoner. 92 procent af en brugt telefon kan genbruges, og mod betaling har kunderne afleveret foreløbig 10.000 telefoner, skriver Telia i en pressemeddelelse.
I dag er det under 20 procent af alle mobiltelefoner, der bliver afleveret til genbrug. Det tal ønsker Telia at øge markant og lancerede derfor initiativet ’Telia Recycle’ i juli 2019.
Medarbejderne i Telias butikker vurderer prisen på brugte mobiler og tilbyder kunderne et beløb til køb af ny telefon eller udstyr.
Telia samarbejder blandt andet med Replace Group, der hver måned håndterer cirka 60.000 brugte mobiltelefoner. Heraf bliver 92 procent videresolgt eller genbrugt – mens de resterende 8 procent bliver forsvarligt destrueret.