SCO har indgået en aftale med advokatfirmaet Boies, Schiller & Flexner LLP, der betyder, at advokaterne ikke skriver regninger for mere end 189 millioner kroner i SCO's verserende retssag mod IBM.
Til gengæld sikrer advokatfirmaet sig ved at lægge låg på sine omkostninger nu mellem 20 og 30 procent af en eventuel erstatning fra IBM. Om det bliver 20 eller 30 procent afhænger af erstatningsbeløbets størrelse.
Softwarehuset SCO kræver mere end 30 milliarder kroner i erstatning fra IBM, fordi SCO mener, at IBM med sine Linux-produkter bryder selskabets intellektuelle rettigheder. SCO ejer rettighederne til Unix-styresystemet og hævder, at en del af kildekoden til Unix er stjålet og kopieret ind i Linux.
Kassebeholdningen svinder
Det er dyrt at føre retssager, og SCO's kassebeholdning svinder. Samtidig kæmper SCO med underskud på driften, og senest har virksomheden offentliggjort et underskud på godt 45 millioner kroner ud af en omsætning på godt 68 millioner kroner i tredje kvartal.
Det beløb er stort, men trods alt småpenge, hvis det lykkes SCO at vinde bare en del af de godt 30 milliarder kroner, virksomheden sagsøger IBM for.
Et forlig for nylig i en anden af SCO's mange juridiske slagsmål, dette her med Baystar Capital, betyder, at SCO har 262 millioner kroner i pengekassen, hvilket er mere end rigeligt til at holde retssagen mod IBM i kog.
? Der er nu styr på omkostningerne til den her retssag, siger SCO's øverste chef Darl McBride.
Lukker kontorer i Europa
I et yderligere forsøg på at reducerer sine omkostninger lukker SCO kontorer i Spanien, Italien og Irland og planlægger at flytte sine 30 ansatte i Santa Cruz, Californien til mindre lokaler i løbet af de kommende tre måneder, siger Bert Young, der er SCO's økonomidirektør.
Udover de 30 i Californien har SCO 230 medarbejdere rundt omkring på kloden.
SCO slås også med Novell, der hævder at ejerskabet til kildekoden til Unix System V tilhører dem. Lige præcis denne kildekode er også omdrejningspunktet i retssagen mod IBM.
Endelig kæmper SCO med rygter om, at virksomheden er mål for et fjendtligt overtagelsesforsøg. Bestyrelsen har derfor implementeret et nødplan, der giver den mulighed for at fastsætte "en rimelig værdi" af virksomheden i tilfælde af et overtagelsesforsøg, forklarer Darl McBride.
SCO's aktiekurs, der lå omkring 122 kroner i september 2003, er faldet til mindre end 25 kroner i de seneste uger.