Glem opladeren: Dette smartwatch kører på sollys og kropsvarme
Apple måler driftstiden på deres smartwatch i timer, tilbyder amerikanske Matric Industries et smart-ur, hvor driftstiden slet ikke er en bekymring: Matrix Powerwatch 2.
I stedet for at bero på en dagligt, ugentlige eller månedlige opladninger, beror smart-uret at omdanne sollys og din kropsvarme til at holde smart-funktionerne kørende.
Der bydes på grundlæggende smartwatch-funktioner: GPS, notifikationer, tilbagelagte skridt, søvnmonitorering, pulsmåling samt kalorietælling. De mange data kan synkroniseres med Apples Sundhed- samt Googles Fit-app.
Modsat de fleste smartwatches, er skærmen ikke baggrundsbelyst.
Mens uret kan klare sig uden en oplader, kan der ekstra aktiv brug medføre, at uret skal tankes op. Benyttes GPS-funktionerne mere end en halv time dagligt regner selskabet med, at uret før eller senere skal lades op på klassisk vis via en medfølgende oplader.
Selve uret læner sig ifølge mediet Cnet på et firskårent ydre, der leder tankerne hen på Casios ikoniske G-shock ure. Matrix Powerwatch 2 er støbt i aluminium mens skærmen og dermed de digitale urskiver er belagt med safirglas.
Uret kommer i to versioner: Standard Edition til 499 dollar eller Premium Edition med en stållænke til 599 dollar. Det svarer til henholdsvis 3.380 og 4.060 kroner før eventuel told og afgifter.
Samsung vil gå megapixel-amok med sin S11-topmobil
Det tyder på, at Samsung vil øge sine fotografiske ambitioner det kommende forår, når næste S-mobil, sandsynligvis Galaxy S11, skal offentliggøres.
Til at indfrie ambitionerne, bliver det ifølge den velorienterede Twitter-lækker ’Ice Universe’, Samsungs egenudviklet sensor på vilde 108 megapixels, der bliver hovedattraktionen.
Det skriver netmediet Tomsguide.
Denne sensor debuterer denne uge i kinesiske Xiaomi Mi 10 Pro, som blot få dage senere blev kronet som markedets bedste mobilkamera, sammen med Huawei Mate 30 Pro, af fotospecialisterne fra DXOMark.
Se også: Vildest med kameraet: Nu lander den første smartphone med 108 megapixels i Europa
Retrogadget eller musikalsk innovation? Nu kan du printe din egne LP’er
En af de helt store hurdles ved LP-formatet synes snart at være løst.
Grammofonpladen, som siden det 19. århundrede har været et af de mest populære fysiske medier har altid haft en ulempe: Brugerne kunne ikke optage egne musikalske værker, kreationer eller bare favorit-mixtapes på dem.
Det gør det østrigske kickstarter-projekt Phonocut noget ved, med deres LP-optager af samme navn.
Her kan brugerne selv slutte en lydkilde til 10 tommers LP-maskinen, som derefter giver en plade med mellem 10 og 15 minutters musik på hver side af skiverne.
Selve Kickstarter-projektet er godt undervejs, med de første investeringsrunder er nået, op til en levering i december 2020.
Prisen lyder på 1.999 euro for retromaskineriet, mens de tidlige kickstarter-investorer kan slippe med 1.499 euro for deres egen Phonocut.
Phonocut kan ses i aktion i videoen nedenunder, hvor selskabet viser enheden i brug. En lille advarsel: videoen synes at være optaget med 8mm film, givetvis for at fuldende retrooplevelsen.