Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Sikkerhedsbrud rammer aktiekurser i lang tid / Waoo på vej med Google Smart Home på abonnements-basis / Elbek & Vejrup sætter ny rekord / Regeringen vil gribe ind over for farlige produkter i web-butikker

Sikkerhedsbrud rammer aktiekurser i lang tid.Waoo på vej med Google Smart Home på abonnements-basis. Elbek & Vejrup sætter ny rekord. Skattestyrelsen beklager mail-fejl og retter. Regeringen vil gribe ind over for farlige produkter i web-butikker. Rogaczewski: “Jeg er en glad mand”. Eva Berneke klar til ‘klima-dialog’. Google vil rydde op i farlige apps.

Godmorgen og velkommen til din daglige morgen-briefing fra Computerworld. Din morgen-briefing er denne torsdag morgen sammensat af Dan Jensen.

Sikkerhedsbrud rammer aktiekurser i lang tid

It-sikkerhedsbrud har konsekvenser for aktiekurserne i langt tid efter, at de har fundet sted i børsnoterede virksomheder, viser en undersøgelse fra Comparitech.

I gennemsnit får et it-sikkerhedsbrud aktiekursen til at dykke med 7,27 procent. Lavpunktet bliver typisk nået 14 dage efter, at bruddet har fundet sted, hedder det.

Efter et år underperformer de ramte selskabet typisk med 6,49 procent i forhold til gennemsnits-niveauet på Nasdaq-børsen.

Du finder hele rapporten med metodebeskrivelse og det hele her.

Waoo på vej med Google Smart Home på abonnements-basis

Aarhusianske Waoo - der er ejet af en række energi- og fiberselakber - vil i løbet af 2020 begynde at sælge ‘smart home’ på abonnements-basis.

Det skal ske i form af stemmestyrede Google Nest Mini og Chromecast, som man jo kan anvende til forskellige funktioner.

“Dette udgør en god base, som giver rig mulighed for at tilføje flere af Googles Smart Home-produkter og dermed kunne stemmestyre store dele af sit hjem,” lyder det fra Waoo.

“Lanceringen af smarte hjem på abonnement er et led i strategien om at udvide porteføljen med produkter og services, som ligger i naturlig forlængelse af de tre kerneprodukter – internet, TV og telefoni. Den lynhurtige og stabile fiber er desuden som skabt til at bane vejen for et smart hjem. For med fiberen er der masser af båndbredde til alle de smarte enheder, man måtte have behov for,” lyder det fra Waoo.

Elbek & Vejrup sætter ny rekord

Og vi bliver lidt i det aarhusianske. For det aarhusianske it-selskab Elbek & Vejrup melder om rekord i både indtjening og omsætning i regnskabsåret 2018/2019.

Selskabets omsætning er steget med 7,5 procent til 181,7 millioner kroner, mens indtjening før skat er steget med 9,6 procent til nu 47,4 millioner kroner.

Ifølge selskabet er det ottende år i træk, at der er fremgang i både top og bund. Sammenlagt er omsætningen i perioden blevet næsten fordoblet.

”Det er en fornøjelse at kunne aflægge endnu et rekordregnskab, som i bund grund er et vidnesbyrd om, at vi bliver ved med at skabe værdi for vores kunder og stadigt bedre til at drive virksomheden. Det har været endnu et rigtigt godt år, hvor vores medarbejdere igen har leveret fantastiske resultater”, lyder det fra administrerende direktør, Niels Elbek.

Skattestyrelsen beklager mail-fejl og retter

Skattestyrelsen beklager og retter nu den fejlagtige besked, som styrelsen tirsdag udsendte til små 115.000 danskere med besked om, at de skulle i deres årsopgørelse.

Ifølge Skattestyrelsen var der tale om en ‘teknisk fejl.’

“Fejlen opstod i en indlæsning af data i Skattestyrelsens systemer og betød, at det fremstod som om, at borgeren ikke havde ret til ekstra beskæftigelsesfradrag i indkomståret 2018, som enlige forsørgere er berettigede til,” lyder det fra Skattestyrelsen.

“Jeg vil gerne beklage, hvis nogen er blevet unødigt urolige. Vi har identificeret fejlen, og borgerne får en ny årsopgørelse. Borgerne behøver altså ikke foretage sig noget,” lyder det fra underdirektør Karoline Klaksvig i denne besked.

Regeringen vil gribe ind over for farlige produkter i web-butikker

Ehvervsminister Simon Kollerup (S) er på vej med en ny produktlov, der blandt andet skal gøre det lettere at foretage kontroller og straffe butikker, der sælger ulovlige varer af forskellig slags.

“Danskerne handler i dag over hele verden via webbutikker og online platforme. Det giver adgang til et bredere udvalg af varer og til billigere [lavere, red] priser. Desværre er det dog også ofte sværere at gennemskue, om varerne er lovlige og sikre, eller om man risikerer, at den nyindkøbte brødrister selvantænder eller at børnene bliver kvalt i det nye legetøj,” lyder det i en udsendt meddelelse fra Erhvervsministeriet, som du finder her.

Her henvises der til ‘farligt legetøj, farlige maskiner eller ulovligt fyrværkeri’ som eksempler på varer, som man gerne vil til livs.

Rogaczewski: “Jeg er en glad mand”

Netcompany-direktør André Rogaczewski er ‘en glad mand,’ fortæller han til Børsen efter selskabets offentliggørelse af regnskabet for tredje kvartal onsdag.

Her nedjusterede selskabet forventningerne, hvilket du kan læse mere om her: Netcompany nedjusterer trods fremgang - har udvidet medarbejderstaben med næsten 500 mand på et år

“Vi har leveret utroligt mange projekter i høj kvalitet, og det er gået rigtigt godt. Vi fokuserer ikke på vækst for vækstens skyld. Vi holder en ebita-margin på 26 procent, og det synes jeg er utroligt fint. Vi går efter kvalitet og bæredygtig vækst,” siger direktøren til avisen.

Eva Berneke klar til ‘klima-dialog’

KMD-topchef Eva Berneke er klar til ‘klima-dialog’ med aktører i en række forskellige sektorer, skriver Børsen.

Hun vil som formand for et nyt såkaldt klima-partnerskab nu arbejde for at it-selskaber, rengøringsfirmaer, hoteller og rådgivende ingeniør-virksomheder arbejder sammen om at bidrage til regeringens klimamål.

“Vi skal som industri kigge hinanden i øjnene – finde ud af, hvad vi vil lægge hånden på kogepladen i forhold til at få gjort over de næste år for at hjælpe Danmark med de meget ambitiøse mål," siger hun til avisen.

Google vil rydde op i farlige apps

Google vil rydde op i farlige og usikre apps i selskabets Android app-store og indgår nu i tæt samarbejde med de tre it-sikkerhedsselskaber Eset, Lookout og Zimperium.

Sammen står de fire parter bag partnerskabet App Defense Alliance, som får som mål at 'stoppe dårlige apps, inden de når frem til brugernes enheder.'

Det skal blandt andet ske ved at integrere detection-systemet Google Play Protect direkte i de tre sikkerhedsselskabers scanning-værktøjer, så de hver især kan analysere data og gribe ind, når de opdager dårligdomme.

Ifølge Google anvendes Android på mere end 2,5 milliarder enheder i verden, hvilket gør Android øko-systemet til et 'attraktivt mål for misbrug.'

Du kan læse mere om App Defense Alliance i denne besked fra Google.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering