Artikel top billede

(Foto: Photo by Venveo on Unsplash)

Mandlige iværksættere æder næsten al den danske venturekapital - kvinder får kun en enkelt procent

Kvindelige iværksætter får kun 1 procent af den danske venturekapital, og det er problem, lyder det fra forfatterne til en ny rapport.

Kvindelige iværksætteer får kun én procent af venturekapitalen i Danmark, mens 98 procent af kapitalen tilfalder virksomheder med mandlige stiftere. Den sidste procent tilfalder virksomheder med både mandlige og kvindelige stiftere.

Det skriver Børsen med henvisning til en rapport fra selskabet Unconventional Ventures.

Rapporten viser også, at danske virksomheder kun med kvindelige stiftere i perioden 2015 til 2018 kun fik 2,7 procent af alle ventureaftalerne, og samtidig snuppede kvinder kun 0,6 procent af den investerede venturekapital.

"De kvindelige stiftere rejser mindre kapital per fundingrunde end de mandlige stiftere gør. Det er et generelt problem i de nordiske lande, men problemet er størst i Danmark," siger Thea Messel, stifter af Unconventional Ventures, til Børsen.

Rolf Kjærgaard, der er administrerende direktør for Vækstfonden, vurderer ifølge Børsen, at ubalancen blandt andet skyldes, at mandlige venturekapitalfolk er tilbøjelige til at orientere sig mod virksomhed, der er stiftet af andre mænd.

Læs også: “Et nicheprodukt?” svarede jeg. “Halvdelen af verdens befolkning er kvinder, og det er et område, der relaterer sig til reproduktion og dermed også den anden halvdel af jordens befolkning. Det kan man da virkelig ikke kalde for en niche”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere