De danske skoler bør ikke tage den nye skoleplatform Aula i brug som planlagt om halvanden måned. Istedet bør de vente til nytår.
Sådan lyder anbefalingen fra Køge Kommune, der er bekymret over datasikkerheden og manglende funktionaliteter i systemet, skriver Folkeskolen.
“Det handler blandt andet om, at der i Aula, som det ser ud nu, er meget indviklede arbejdsgange, når 'sikre filer' skal gemmes, ligesom der er et helt uløst problem omkring adgang til Aula for personale på de opholdssteder og specialtilbud, hvor de allersvageste af vores elever bor. Det samme gælder brugen af Aula for flygtninge og andre udenlandske statsborgere uden dansk CPR-nummer", skriver Køge Kommunes skolechef, Søren Thorborg, ifølge Folkeskolen i en mail til kommunes skoleledere.
Ifølge bladet skriver skolechefen, at ‘flere andre’ kommuner har taget en lignende beslutning.
Det fremgår, at kommunens forvaltning på forskellige møder ikke er blevet overbevist om, at problemerne kan løses inden efterårsferien, hvor Aula efter den oprindelige plan skulle sættes i gang i kommunen.
Kombit skrev i 2017 under med konsortiet bestående af Netcompany og de tre virksomheder Frog, EduLab og Advice om aftalen til mellem 350 og 400 millioner kroner om udvikling, drift, vedligeholdelse og videreudvikling af Aula.
Systemet skulle ifølge den oprindelige aftale være i drift i august 2019, men er blevet forsinket.
Det har kostet de danske kommuner flere millioner kroner.
Det kan du læse mere om her: Kommunerne ender med millionregning efter Aula-forsinkelse: "Det er selvfølgelig brandærgerligt, og vi kan kun beklage"
Læs også: