Velkommen indenfor til endnu et nyhedsoverblik i den danske it-branche denne onsdag morgen.
Vi tager hul på dagens morgen-briefing hos den danske blochchain-virksomhed Aryze.
Dansk blockchain-selskab på jagt efter 200 millioner
Der er høje ambitioner for den danske blockchain-virksomhed Aryze, der går efter at rejse 200 millioner kroner til en børnotering.
Det skriver dagbladet Børsen.
I løbet af de kommende 12 måneder satser selskabet på at være noteret på en af de regulerede børser for kryptovaluta.
For Aryze handler det om at fjerne de mellemled, der i dag findes, når man laver betalinger. Det koster i gennemsnit syv procent for de fattigste i verden at sende penge hjem til deres familier. Det er store summer, der bare forsvinder," siger Jack Nikogosian, der er administrerende direktør i Aryze til avisen.
Aryze regner med at det bliver udelukkende professionelle investorer der skal stå bag det trecifrede beløb, og skal alt findes i løbet af et år.
I begyndelsen af året fik virksomheden fingrene i 10 millioner kroner, og allerede den gang annoncerede man målet om et trecifret millionbeløb.
Ingram Micro udpeger ny administrerende direktør for Norden
Det bliver svenske Jonas Elmgren, der fremover skal stå i spidsen for selskabet i Norden.
Han kommer fra en ligende stilling hos TechData. Han har dog holdt en pause fra erhvervslivet de sidste halvandet år.
"Efter en lang karriere hos en af Ingram Micros kolleger fik jeg en chance for at tage en pause, rydde kraniet og foretage en personlig genstart. Da jeg flyttede hjem i foråret, stod jeg med et tomt ark papir i hånden og alle døre åbne for nye muligheder," siger den nye direktør i en pressemeddelese.
Elmgren har mere end 30 års erfaring og det er særligt muligheden for at trække på den, der har skaffet ham jobbet.
"Til at begynde med har jeg virkelig kun to fokusområder, vores serviceniveau og teamet / organisationen. Vores serviceniveau skal være state-of.the-art inden for de områder, vi opererer i, for det er det, der retfærdiggør vores eksistens," lyder det fra den nytiltrådte Jonas Elmgren.
Randers sygehus tester nyt digitalt værktøj
Regionshospitalet i Randers har taget hul på et nyt digitalt værktøj, der skal sikre bedre planlægning på sygehuset.
Gennem machine learning får personalet hjælp til at forudse hvor mange patienter, der bliver indlagt akut i løbet af ugen, hvor længe de er indlagt og på hvilken afdeling.
"Det vil være en stor hjælp, hvis systemet kan gøre os opmærksom på patienter, som risikerer komplikationer og genindlæggelse, for så kan vi planlægge behandlingen derefter og sørge for at patienten får den rette støtte i hjemmet efterfølgende," siger Bjarke Johannesen Bruun, overlæge og speciallæge ved Intern Medicin på Regionshospitalet Randers, i en pressemeddelelse. Han understreger dog:
"Løsningen kan på ingen måde erstatte lægefaglige vurderinger, men det vil være et godt værktøj til at understøtte vores arbejde og måske synliggøre uhensigtsmæssige patientforløb."
Det nye system er leveret af Systematic, der også leverer det sundhedssystem man bruger i regionerne vest for Storebælt.
Konsulenthus indleder partnerskab med virtual reality-selskab
Et nyt partnerskab mellem to danske virksomheder skal give flere mulighed for at udnytte VR-løsninger.
Det er konsulenthuset Valcon, der sammen med virksomheden Virsabi, der arbejder med løsninger inden for augmented reality- og virtual reality-løsninger.
Vi søger hele tiden efter samarbejdspartnere, der gør det muligt for os at styrke vores økosystem og dermed de tværgående løsninger, vi kan tilbyde vores kunder. Vi har allerede haft et stærkt samarbejde med Virsabi i flere måneder, og begge parter syntes, at det var på tide at gøre forholdet officielt," siger Thomas Fischer, CEO for Valcon i en pressemeddelelse.
Også hos Virsabi glæder man sig naturligvis over samarbejdet.
Ved at samarbejde med virksomheder som Valcon, der kan tilbyde helt andre kompetencer og perspektiver end vores egne, ser vi, at vores kunder får værdi af de langt mere holistiske løsninger, vi nu kan tilbyde," siger direktør Michael Harboe.
It-investor køber legendarisk cafe i København
Vi runder dagens morgen-briefing af i den mere kulørte del af it-branchen.
Den danske invesor Lars Seier Christensen, der står bag flere it-projekter blandt andet sin egen blockchain-virksomhed, har købt den legendariske Cafe Dan Turéll i København.
Det skriver den danske erhvervsmand på facebook.
"Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for," skriver Lars Seier om sit seneste opkøb.