Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Facebooks data-indsamling kan være på vej i tysk Højesteret

De tyske konkurrencemyndigheder tager sag om Facebooks indsamling af data for den tyske højesteret. Det sker efter, at Facebook netop har vundet en ankesag.

Der foregår lige nu en større kamp om Facebooks data-indsamlingsmetoder i vores naboland Tyskland.

Facebook blev mandag frikendt for en række restriktioner i forhold til den måde, selskabet indsamler data om tyske Facebook-brugere på.

Afgørelsen betyder, at Facebook ikke behøver at rette sig efter de restriktioner, som de tyske konkurrencemyndigheder ellers havde pålagt selskabet.

Men de tyske konkurrencemyndigheder giver ikke op her, der nu vil tage sagen videre til den tyske højesteret.

Det skriver Reuters.

Læs også: Fra 'college dropout' til direktørpost i Facebook: Her er historien om danske Allans 25-årige karriere blandt verdens største teknologiselskaber

Ifølge de tyske konkurrencemyndigheder har Facebook udnyttet selskabets dominerende markedsposition i forhold til at indsamle information om brugere uden deres accept.

"Vi er overbevist om, at vi kan tage regulatoriske skridt under den gældende konkurrencelovgivning," lyder det fra Andreas Mundt, direktør hos de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt.

Ind til videre behøver Facebook altså ikke at ændre sine metoder, når det kommer til indsamlingen af data om tyske brugere, før der ligger en endelig afgørelse fra den tyske højesteret.

Facebook er især blevet kritiseret for at sammenkøre brugerdata fra Facebook-virksomhederne WhatsApp og Instagram med Facebooks egne data.

Facebook afviser at kommentere sagen over for Reuters.

Læs også: Netflix-filmen The Great Hack er forbrugeroplysning i særklasse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere