Artikel top billede

(Foto: Libra)

Facebooks libra i potentiel krise: Nu vil partnere trække sig ud af samarbejdet

Flere medstiftende organisationer pønser på at trække sig ud af samarbejdet med Facebook om den kommende libra-valuta.

Tre af de 28 stiftende partnere bag Facebooks libra-kryptovaluta begynder at få kolde fødder, skriver Financial Times, som citerer unavngivne kilder.

De tre unavngivne partnere er ifølge mediet i færd med at finde veje til at distancere sig fra samarbejdetm efter at stadigt flere myndigheder har forholdt sig yderst kritisk til kryptovalutaten.

I en høring ved det amerikanske senat lød det blandt andet at Facebooks Libra-plan er "desillusioneret" og "sindssyg".

I forrige uge lød det, at EU-kommissionen er i færd med at undersøge, hvorvidt den nye digitale valuta bryder med konkurrencelovgivningen.

Se også: EU indleder undersøgelse mod Facebooks kryptovaluta: Frygter konkurrenceforvridende adfærd

Libra-organisationen består af 28 stiftende medlemmer, heriblandt Facebook og kommercielle sværvægtere som Mastercard, Visa, Spotify, PayPal, eBay, Uber og Vodafone.

Ved Libras offentliggørelse lød det, at man ønskede at udvide partnerkredsen til 100 medlemsorganisationer.

Ifølge Facebook vil libra-valutaen debuttere i første halvår 2020.

Selskabet har dog samtidig meddelt, at det ikke vil lancere kryptovalutaen før samtlige myndigheders bekymringer er imødekommet, skriver Cnet.

Her er Facebooks Libra-plan

Facebook og de 27 medstiftere løftede i juni 2019 sløret for deres plan med libra-valutaen.

Dengang lød det blandt andet, at Facebook med libra vil ‘genopfinde penge, transformere den globale økonomi, så mennesker overalt kan leve bedre liv.’

De stiftende medlemmer er organiseret i en Schweiz-baseret paraply-organisation ’Libra Association’, der fungerer som styreorgan for den nye kryptovaluta.

Væsentligt for Facebook er, at libra vil fungere med wallet-løsningen Calibra, der er en virtuel pengepung, som bruges til at modtage, betale med eller opspare libra, og som samtidig vil være tæt knyttet til Facebook-tjenester som Messenger og WhatsApp.

Det betyder, at det er planen, at man vil kunne handle og betale og modtage penge direkte i disse to Facebook-systemer.

Det er samtidig planen, at libra bliver tilgængelig som betalingsmiddel i selv de billigste smartphones under forudsætning af, at de kan komme på nettet.

Libra vil samtidig blive knyttet til stabile og statsunderstøttede valutaer som dollaren og euroen for at undgå de enorme kursvingninger som hidtil har præget kryptovalutaer.

Læs også: Har Facebook overtrådt en rød linje med sin kryptosatsning? Mangler kun nationalsang og et fodboldlandshold for at kunne kalde sig for en selvstændig stat




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sikkerhed gjort enkelt: Beskyt din virksomhed direkte i browseren