Godmorgen og velkommen til ugens sidste morgen-briefing.
Vi indleder dagens it-nyheder i Sverige, hvor Datainspektionen har valgt at følge Danmark og droppe sag mod Google.
Softwarevirksomhed tjener millioner på eksport
Den danske softwarevirksomhed Cbrain kunne torsdag præsentere halvårsregnskab der viste en omsætning på 46 millioner kroner.
Det er en stigning på otte millioner kroner sammenlignet med sidste år.
Det skriver dagbladet Børsen.
Det er særligt et større salg til udlandet, der er med til at sætte skub i regnskabet for den danske virksomhed.
Ifølge avisen steg eksporten for virksomhede med 60 procent sammenlignet med sidste år.
Erhvervsminister indkalder til krisemøde om Nets-gebyr
Efter at have angrebet Nets betalingsgebyrer gennem længere tid, ser det nu ud til at flere danske nødhjælpsorganisationer får held med kritikken.
Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nemlig indkaldt til hastemøde om det omdiskuterede gebyr, som organisationerne kritiserer Nets for at opkræve.
Det skriver erhvervsmediet Finans.
"Det, jeg holder meget skarpt øje med, er, om de gebyrer, man tager for betalingsservice, bliver urimeligt høje, og hvis de gør det, synes jeg, at vi står med et meget alvorligt problem," udtaler Simon Kollerup ifølge mediet.
Nødhjælpsorganisationerne mener ikke, at gebyret står mål med de udgifter som Nets har ved at behandle transaktionerne.
Det har fået Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår, til at kalde Nets for "gebyr-grib."
Tradeshift kalder tvangsopsplitning for "pinlig"
Milliardvirksomheden Tradeshift har fået tvangsopsplittet et dansk datterselskab, selvom selskabet tidligere sagde, at "intet er være længere fra sandheden."
"Det er en pinlig affære for os. Hvis man ikke afleverer regnskab til tiden, får man en besked fra Erhvervsstyrelsen om at gøre det. Den besked har vi overset i vores e-Boks, og når det sker, bliver man sendt til tvangsopløsning. Vi har ikke haft styr på processerne internt. Det er der ved at blive rettet op på," siger selskabets direktør, Mikkel Hippe Brun, til Finans.
Direktøren fortæller nu, at det oprindelige svar der kommer fra selskabet presseansvarlig ikke var fyldtestgørende, skriver erhvervsmediet.
Svensk Datatilsynet følger Danmark og dropper sag mod Google
De svenske datamyndigheder dropper ligesom Danmark at behandle sag om mulig misbrug af persondata.
I stedet overlader den svenske myndighed Datainspektionen sagen til de irske myndigheder, hvor den amerikanske it-gigant har sit europæiske hovedkvarter.
Det skriver Version2.
Danmark valgte allerede tidligere på året at droppe sagen, der handler om Googles indsamling af lokationsdata til sine irske kollegaer med henvisning til, at Google planlagde at placere sit hovedkvarter i Irland.
“Da tilsynet begyndte, havde Google ikke en hovedforretning i Europa. Kort derefter meddelte Google, at deres vigtigste forretningssted for dele af deres virksomhed er Irland, og at det derfor er den irske databeskyttelsesmyndighed, der er ansvarlig for tilsynet med deres forretning,” skriver Datainspektionen ifølge Version2.