Artikel top billede

Foto: Loic Le Meur, CC BY 2.0 (Foto: Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0))

Berømt amerikansk tech-milliardær afslører ejerskab af danske virksomheder

Den amerikanske tech-investor og milliardær Chris Sacca har netop afsløret, at han er medejer af flere danske virksomheder.

Amerikanske Chris Sacca er blevet både berømt og ubeskriveligt rig på grund af sine investeringer i blandt andet Uber, Twitter og Instagram.

Men hvad de færreste indtil nu har vidst, er at han også er medejer af to københavnske restauranter og en københavnsk spiritus-producent. Det oplyser han på Twitter.

”Vi er medejere af Amass og Broaden & Build. Vi er også partnere i destilleriet Empirical,” skriver han på Twitter.

Ejerskab fremgår af CVR

De to restauranter ligger begge på Refshaleøen i København og er stiftet af den amerikanske kok Matthew James Orlando, mens Empirical Spirits, der også ligger på Refshaleøen, ifølge selskabets hjemmeside, er stiftet af Lars Williams and Mark Emil Hermansen.

Chris Sacca foretager normalt sine investeringer via sit venturekapitalselskab Lowercase Capital, og af det centrale virksomhedsregister, CVR, fremgår det også, at selskabet Lowercase RT GP LLC med adresse på Townsend Street i San Francisco er en del af ejerkredsen af Amass Holding ApS.

Ifølge CVR har Lowercase en ejerandel på 5 og 9,9 procent af selskabet.

Formue på milliarder

Ifølge amerikanske Forbes har Chris Sacca en formue på cirka otte milliarder kroner, og Forbes har tidligere spekuleret i, at Lowercase Capital målt på visse parametre kan være den venturekapital fond i historien, der har præsteret bedst.

Chris Sacca er desuden kendt for sin medvirkende i den amerikanske udgave af Løvens Hule, Shark Tank, hvor han gennem tre sæsoner har været en del af investorpanelet.

Reddede Lance Armstrong fra økonomisk ruin

I fjor fortalte den tidligere Tour de France-vinder Lance Armstrong, der i 2012 blev fældet for doping-brug, i podcasten Freakonomics, at Chris Sacca indirekte har reddet ham fra økonomisk ruin.

For Lance Armstrong fortæller i podcasten, at han med hjælp fra Chris Sacca havde held med at investere i blandt andet Uber på et tidspunkt, da selskabet, som i dag har en markedsværdi på over 400 milliarder kroner, blot var 20 millioner kroner værd.

Bloomberg har vurderet, at Lance Armstrong tjente omkring 20 millioner dollar eller knap 130 millioner kroner på investeringen.

Læs også: Lance Armstrong måtte betale over 40 millioner til den amerikanske stat - men blev reddet af en række utrolige tech-investeringer: "Det var rent held"



White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering