Sander: Intet behov for it-forskningscenter

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener ikke, at it-branchen trods sin voksende eksportvolumen har behov for sit eget statistikcenter. Det var ellers ønsket fra IT-Brancheforeningen, som dog erklærer sig villig til at nøjes med mindre.

It-branchen skal ikke sætte næsen op efter at få en samlet vidensbank under Videnskabsministeriet, der kan give en lige så solid viden om erhvervet, som man eksempelvis kender det fra landbruget.

Videnskabsminister Helge Sander (V) mener ikke, at behovet er presserende, selv om IT-Brancheforeningen (ITB) i sidste uge efterlyste tiltag på statistikområdet, der afspejler, at it-branchen i dag er en lige så stor eksport-branche som landbruget.

Det betyder ifølge ITB blandt andet, at man i dag har for lidt konkret viden om, hvilke dele af it- og tele-erhvervene, der skaber mest værdi og dermed, hvordan man bør satse i fremtiden. Men Helge Sander melder altså hus forbi.

- Jeg finder ikke umiddelbart, at der er behov for at oprette et egentligt selvstændigt forskningscenter i Videnskabsministeriet, siger han til Computerworld Online.

Tæt samarbejde

Ministeren argumenterer med, at der allerede samarbejdes tæt med Danmarks Statistik, it-branchen selv og eksterne forskere om at samle og udvikle forskning om det han kalder vidensamfundet, herunder selve it-branchen.

Han anerkender dog, at der kan være behov for en videreudvikling af dokumentations-indsatsen og roser derfor hensigten i IT-Branchens forslag, om end han ikke tilslutter sig foreningens forslag om at få et decideret statistikcenter for it-branchen.

- Erfaringer fra den netop afholdte konference "Fokus på fremtiden" om, hvordan et højteknologisk Danmark skal indrettes, viser netop, at dokumentation og research er utrolig vigtige for udvælgelsen og prioriteringen af de indsatsområder og projekter, der skal sættes i gang, hvis der skal opnås resulater, siger Helge Sander.

På størrelse med landbruget

Selvom IT-Brancheforeningen efter alt at dømme ikke skal sætte næsen op efter det efterlyste it-statistikcenter, bliver der strakt en hånd frem til fortsat samarbejde.

-IT-Brancheforeningen er helt enig med videnskabsministeren: Der er kommet flere og bedre tal om branchen de senere år. De nye tal er endda skabt i god dialog mellem ministeriet og branchen. ITB vil gerne fortsætte den dialog - især når det gælder erhvervets værdiskabelse og eksport, siger kommunikationschef Henrik Egede, IT-Brancheforeningen.

It-branchen eksporterede for cirka 51 milliarder kroner i 2002. Et tal, der stort set matcher landbrugets eksport.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere