Facebook libra-kryptovaluta er ikke ude endnu, men det forhindrer ikke it-kriminelle i at udnytte den store bevågenhed omkring valutaen til at franarre penge fra forbrugere.
Ifølge en undersøgelse fra The Washington Post eksisterer der allerede et dusin falske libra-børser som udgiver sig for at være officielle forhandlere af den endnu ikke udgivet valuta, som blandt andet Facebook står bag.
Her lokker fupbørserne med blandt særligt fordelagtige priser på såkaldte libra-’tokens’ eller med forsalg på valutaen. Siderne er prydet med Facebooks logo, officielle libra marketingfotos samt billeder af Facebooks CEO, Mark Zuckerberg.
Ironien vil, at svindelbørserne florerer på Facebooks egne sociale medier, Facebook og Instagram, noterer mediet.
Allerede inden Libras planlagte lancering i 2020 bliver Facebook egne platforme altså brugt til at undergrave den tillid, som selskabet forsøger at bringe til libra-valutaen.
I enkelte tilfælde blev de falske Facebook-sider først pillet ned efter, at Washington Post kontaktede Facebook angående svindelsiderne.
Libra-svindlen er i midlertidig ikke begrænset til Facebooks platforme. Mediet The Next Web bemærkede sidste måned, at fup-sider som ’Calìbra.com’ (stavet med et 'í' frem for et 'i') også forsøger at slå plat på Facebooks libra.
Bag den officielle libra-valuta er en sammenslutning af 28 virksomheder og non-profit organisationer, som , ud over Facebook, tæller store aktører som Visa, Mastercard, Paypal, Uber, Ebay, Spotify og Vodafone.
Se også: Kritikken hagler ned over Facebooks kryptovaluta Libra: Planen er ''desillusioneret" og "sindssyg"