Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hver tredje må ikke gå i shorts på arbejde / Rusland vil gøre russisk software obligatorisk / Dansk it-virksomhed med 15 ansatte vil købe op i Sverige og Norge / Cbrain lander første it-kontrakt i Frankrig

Hver tredje må ikke gå i shorts på arbejde. Rusland vil gøre russisk software obligatorisk. EU-borgere i Storbritanien kan beholde .eu-domæner efter Brexit. Dansk it-virksomhed med 15 ansatte vil købe op i Sverige og Norge. Cbrain lander første it-kontrakt i Frankrig.

Godmorgen

Her kommer tirsdagens første hurtige nyhedsoverblik flyvende lige ned i din indbakke.

Vi begynder dagens morgen-briefing med en kort vejrmelding, for det bliver helt op til 28 grader i nogle dele af landet, hvilket kun ser ud til at fortsætte resten af ugen.

Men selvom solen brager ned, er det dog ikke alle forundt at tage shorts på.

Hver tredje må ikke gå i shorts på arbejde

Ikke alle har nemlig den kærkomne mulighed at hoppe i lidt let sommertøj for tiden.

En undersøgelse foretaget af Analyse Danmark viser, at næsten hver tredje ikke må bære shorts på arbejde.

Det skriver Fagbladet 3F.

I undersøgelsen svarer 31 procent af lidt over 1.000 adspurgte, at der på deres arbejdsplads er særlige regler i forhold til lige præcis shorts.

Det er ikke første gang, at påklædningen er i fokus, hvilket også var tilfældet ved sidste års sommervejr, hvor blandt andet Jyllands-Posten var i fokus med et forbud mod shorts.

Juraprofessor Ole Hasselbach pointerer dog over for Fagbladet 3F, at det er arbejdsgiverens ret at bestemme dresscoden på arbejdspladsen, hvis der er en saglig grund.

"Arbejdsgiveren kan jo opgive det reglementarisk på arbejdspladsen, hvad medarbejderne må gå i, men de skal have en saglig begrundelse – ellers er de imod overenskomsten. Og en saglig begrundelse kan være, at det drejer sig om hensynet til virksomheden. Det betyder noget for dens image, at kunderne ikke opfatter medarbejderne som noget, der ligner en lazaron," lyder det fra Ole Hasselbach.

Rusland vil gøre russisk software obligatorisk

En række politikere i Rusland har stillet et lovforslag, der skal gøre det til et krav, at alle smartphones, computere og smart tv solgt i Rusland skal være forudinstalleret med bestemt russisk software.

Det sker ifølge lovudkastet for at fremme russiske softwareleverandører.

Det skriver Reuters.

Bliver loven ført ud i livet, vil det give mulighed for, at de russiske myndigheder kan udforme en liste over obligatorisk software, som skal indgå i de pågældende forbrugerprodukter fra om godt og vel et år.

Udkastet lægger desuden op til, at virksomheder kan idømmes en bøde på mellem 5.200 og 21.000 kroner for ikke at præinstallere produkter med russisk softwarekode.

Det russiske mobilmarked er domineret af Apple, Samsung og Huawei.

EU-borgere i Storbritannien kan beholde .eu-domæner efter Brexit

Europa-Kommissionen besluttede i januar, at EU-borgere i Storbritannien ikke måtte beholde .eu-domæner efter et Brexit.

Men den beslutning er nu blevet omstøbt af Europa-Kommissionen.

Det skriver Zdnet.

I stedet får EU-borgere, der er bosiddende i Storbritannien, nu lov til at beholde deres .eu-domæner efter et Brexit.

På tidspunktet for Storbritanniens tilbagetrækning kan EU-borgere i Storbritannien altså stadig beholde deres .eu-domæne(r) takket være nogle ændringer i retningslinjerne.

Ændringerne får dog ingen betydning for organisationer, der er etableret i Storbritannien, men ikke i EU, ligeså vel som ikke EU-borgere i Storbritannien. Disse grupper vil stadig ikke have mulighed for at registrere eller forny eu-domæner før Brexit.

Onsdag 29. marts 2017 meddelte Storbritannien officielt EU, at landet ville melde sig ud af samarbejdet, hvilket endnu ikke er blevet effektueret.

Dansk it-virksomhed med 15 ansatte vil købe op i Sverige og Norge

Det danske it-selskab Ymor Nordic med 15 medarbejdere i Danmark vil til at være endnu mere nordiske.

Selskabet, der arbejder med application performance management, har ambitioner om at købe op i Sverige og Norge, og har allerede en række kandidater i kikkerten.

Det skriver Finans.

"Vi kigger på at købe mindre selskaber i Sverige og Norge. Det er typisk den måde, vi tager markedsandele på. Vi leder og har da også en opkøbspipeline," lyder det fra Jesper Geisler, der er direktør i Ymor Nordic.

Ymor blev stiftet i 2007 under navnet Avenida, mens den nuværende ledelse kom til gennem et køb af 50 procent af aktierne i 2015.

I slutningen af 2017 skiftede virksomheden navn, da den blev opkøbt af den hollandske virksomhed Ymor, der har kapitalfonden Main Capital Partners i ryggen.

I regnskabet for 2018 havde Ymor Nordic en bruttofortjeneste på 17,6 millioner kroner, mens overskuddet endte på 3,2 millioner kroner.

Cbrain lander første it-kontrakt i Frankrig

Der er muligvis blevet åbnet en god flaske rødvin hos den danske softwarevirksomhed Cbrain.

Cbrain har nemlig vundet sit første offentlige udbud i Frankrig.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Aftalen indebærer et forprojekt hos en stor fransk myndighed, beliggende i Paris, lyder det i meddelelsen.

cBrain har budt ind med selskabets it-system F2 som digital platform i udbuddet.

"cBrain har i dag et antal kunder i både Tyskland og UK, som anvender F2. I foråret kunne cBrain annoncere den første ordre om leverance af F2 til et føderalt ministerie i de Forenede Arabiske Emirater, og eksport udgør i dag ca. 10% af cBrains samlede omsætning," lyder det i meddelelsen.




White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering