Aktiemarkederne reagerede positivt, da det fredag aften kom frem, at Facebook står til at få økonomisk lussing på 33 miliarder kroner (fem milliarder dollar, red) af den amerikanske konkurrence- og forbrugerstyrrelse FTC.
Det skriver blandt andet Business Insider.
Historisk straf
Straffen kommer som en reaktion på Facebooks privacy-skandaler, her i blandt Cambridge Analytica-skandale, og det er ifølge flere amerikanske medier den hårdeste straf i FTC's historie.
Alligevel var der tilfredshed at spore på børserne, der tilsyneladende havde frygtet en endnu hårdere straf. For aktiemarkederne reagerede prompte og sendte Facebook-aktiern op. Aktien lukkede i kurs 204,47, hvilket er den højeste kurs i knap et år.
Ifølge Business Insider steg aktien også på det såkaldte aftermarket, efter at markederne officielt er lukket.
Læs også: USA på vej med milliard-bod til Facebook for privacy-brud
Del af forlig
Straffen er en del af forlig, som Facebook har indgået med FTC, og det betyder samtidig, at FTC afslutter sin undersøgelse af Facebooks privacy-skandaler.
FTC har blandt andet undersøgt Facebooks praksis for håndtering af brugerdata.
Det har længe været kendt, at FTC's undersøgelser kunne resultere i en gigantisk økonomisk straf.
Da Facebook i april offentliggjorde sit regnskab for årets første kvartal, oplyste selskabet derfor også, at det havde lagt 3 milliarder dollar til sidn til betaling af en forventet bøde.
I den forbindelse vurderede selskabet, at en bøde sandsynligvis ville være på mellem tre og fem milliarder dollar.
“Vi forventer et tab i spændet tre milliarder til fem milliarder dollar. Der er endnu ikke fundet en afgørelse, og der er fortsat usikkerhed om både tidsramme samt betingelser i forbindelse med den endelige afgørelse,” lød det fra Facebook i selskabets kvartalsmeddelelse.
Privacy-ændringer på vej
FTC har endnu ikke officielt bekræftet straffen, men det ventes, at den udover den økonomiske sanktion også indebærer, at selskabet skal ændre dele af sin privacy-praksis.
Ifølge New York Times indeholder forliget dog ingen begrænsninger i Facebooks muligheder for at indsamle data.
Læs også:Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata