Artikel top billede

Amerikansk Huawei-forbud kan udløse store patentregninger

Huawei betaler 40 milliarder kroner for brug af patenter og får under en fjerdedel retur. Det forhold kan ændre sig.

Den kinesiske tech-mastodont Huawei siden 2015 modtaget over 1,4 milliarder amerikanske dollar i betaling for sine licens- og patentrettigheder.

Samtidig har selskabet i samme periode udbetalt over seks milliarder dollar for at benyttes andre intellektuelle rettigheder. Det oplyser selskabet ifølge Reuters.

Det svarer til henholdsvis 9,2 og knap 40 milliarder kroner i licensbetalinger.

Selskabet er dog i stigende grad i offensiven, når det gælder patenter.

Huawei er siden 2015 blevet tildelt i alt 87.805 patenter, heraf 11.152 i USA, mens selskabet sidder på flest af grundlæggende patenter bag 5G-teknologien, oplyser konsulentgruppen IPlytics.

Den amerikanske regerings sortlisting af Huawei giver dog selskabet grund til at spille med sine patentmuskler, vurderer analytikere. Forbuddet koster ifølge mediet selskabet 30 milliarder dollar i tabt omsætning årligt.

Selskabet kræver nu, at Verizon betaler licens for mere end 230 af den amerikanske teleoperatørs brug af Huaweis patenter og knytter i den forbindelse en regning på en milliard dollar.

Huaweis stifter og CEO Ren Zhengfei har tidligere i år udtalt, at selskabet ikke ønsker at bruge sin patenter som våben, men at det samtidig mener, at det har mange udestående patentsager.

Se også: USA vil skærpe krav til 5G-udstyr: Må ikke være fremstillet i Kina




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere