I næste måned skal elbiler larme mere
En af de største fordele ved elbiler er, at den ikke er drevet frem af nogen eksplosionsmotorer og derfor kan bevæge sig nærmest lydløst i bybilledet.
Støjfriheden får dog snart en ende, for fra 1. juli 2019 træder et nyt sæt EU-regler i kraft, som dikterer at nye el- og hybridbiler skal ekviperes med et såkaldt AVAS-system (Acoustic Vehicle Alerting System).
Udstyret gør, at biler med AVAS ombord vil udsende mellem 56 og 76 dB, når farten er under 20 km/t. Lydprofilen skal samtidig ændre toneleje for at indikere om bilen accelererer eller bremser op, skriver FDM.
Systemet indføres for at gøre det nemmere for særligt svagtseende samt cyklister og fodgængere at afkode trafikbilledet og orientere sig i trafikken.
AVAS vil være et krav for samtlige el- og hybridbiler fra 1. juli 2021, hvilket vil betyde at ældre modeller skal have eftermonteret et AVAS-system, skriver Jyllandsposten.
Se også: Teslas splinternye Model Y ligner en Model 3 med plads til syv
AMD-læk: Server-CPU med 64 kerner på vej
Servere med næste generation af AMD’s EPYC processorer er på trapperne. Det viser en liste indhentet fra EEC, den eurasiske økonomiske kommission, skriver Toms Hardware.
Processorerne er kendt under udviklingsnavnet ’Rome’ og vil basere sig på den tredje generation af Ryzen-arkitekturen, som AMD præsenterede tidligere på året.
Modellerne vil leve under EPYC 7000-branding, med modelnumre mellem EPYC 7252 op til EPYC 7742.
De lækkede oplysninger indikerer, at AMD vil udgive processorer med mellem otte, 12, 16, 24, 32, 48 og 64 kerner ombord, med varmeudledningsværdier (TDP) på mellem 120 og 225 watt.
De maksimale frekvenser vil variere mellem 3,2 og 3,4 GHz alt efter model. Samtlige processorer vil tilbyde multithreading, hvorfor en 64-kernet EPYC CPU vil kunne eksekvere op til 128 regnetråde på en gang.
Se også: AMD ude med vild processor-kollektion: Banker Intel på prisen og ydelsen
Netflix lægger op til multitasking
Streaming-tjenesten Netflix er i færd med at afprøve en ny feature, som skal gøre det lettere at multitaske, mens der streames.
I stedet for at have et dedikeret Netflix-vindue, kan desktop-brugere i fremtiden få streaming-videoerne serveret i et svævende vindue, mens andre programmer eller apps er i spil.
Funktionen bliver i øjeblikket afprøvet hos udvalgte brugere, men virker i øjeblikket i begrænset omfang lyder det fra de første testbrugere. Eksempelvis er undertekster i øjeblikket slået fra, skriver Engadget.
Læs også: Sony løfter sløret for Playstation 5-planer: Spil vil starte op på et splitsekund