Importører vil omgå EU-told på fladskærme

De danske importører af fladskærme er i fuld gang med at afbøde virkningerne af en ny EU-toldsats på fladskærme, som kan gøre tv-kompatible pc-fladskærme fra Fjernøsten dyrere for forbrugerne. De danske importører og producenter regner ikke med at blive ramt hårdt. De vil blot samle delene inden for EU's grænser.

De danske importører af fladskærme er i fuld gang med at afbøde virkningerne af en ny EU-toldsats på fladskærme, som kommer, fordi EU-Kommissionen har besluttet at strømline reglerne for import af fladskærme.

De nye EU-regler betyder, at det ikke længere kun er tv-fladskærme, men også pc-fladskærme med digitalt tv-output (DVI), der pålægges en 14 procents importtold, når de importeres fra lande uden for EU.

Det har fået analyseselskabet Meko til at slå alarm og advare om store konsekvenser for såvel forbrugere som pc-producenter og ligefrem spå, at Europa vil efterlades i et analogt vacuum.

Men herhjemme har både producenter og importører allerede taget deres forholdsregler ved at sørge for, at de sidste samlinger på skærmene foretages inden for EU-territorium.

Producenter: Vil ikke ramme os
Hos skærmproducenten Amitech forklarer marketing- og salgsdirektør Jan Bandsberg, at EU-beslutningen kommer på et tidspunkt, hvor Amitech i forvejen er ved at lægge sine produktionsgange om, så man i højere grad samler skærmene herhjemme.

Derfor forventer han ikke, at toldsatsen vil ramme Amitech.

- Vi er ved at undersøge, hvad det betyder, men under alle omstændigheder vil vi samle mere herhjemme, fordi vi vil have endnu mere teknologi ind i fladskærmene, siger Jan Bandsberg.

Han forventer, at toldsatsen ikke vil påvirke enkeltkomponenter, men kun hele fladskærme.

Den formodning bakkes op hos importøren Rosenmeier Consumer Electronics, hvor administrerende direktør Jørn Rosenmeier på det nærmeste hilser EU's beslutning velkommen.

- Toldsatsen har hele tiden været der på tv-skærmene, og derfor har vi set, at de billigste fladskærme er blevet solgt med tv-tuneren ved siden af, så forbrugeren selv skulle samle den. Men importørerne er nu begyndt at etablere samlefabrikker i Europa, eksempelvis Ungarn, hvor de sidste komponenter samles, siger han.

Jørn Rosenmeier påpeger, at det dels bevarer europæiske arbejdspladser og dels faktisk giver en fordel i salgsleddet, fordi priserne på fladskærme alt andet lige vil stige, så forbrugerne kommer til at betale mere for en fladskærm.

- Jeg vil da hellere have min tre procents avance af en højere pris, siger Jørn Rosenmeier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere