Ved hjælp af ansigtsgenkendelse vil fodboldklubben Brøndby IF nu forsøge mere effektivt at forhindre karantænedømte fans i at komme ind på klubbens stadion.
Forskellige kameraer ude foran stadion skal scanne alle tilskuere på vej ind på stadion for at sikre, at karantænedømte ikke kommer ind.
"Historisk har vi været afhængig af, at vores vagter kunne genkende de personer, der er på vores karantæneliste, og selvom vores vagter er dygtige, så er det ikke en nem opgave at kunne huske og udpege karantænedømte personer, når man som os har i gennemsnit cirka 14.000 personer per kamp, der skal igennem indgangene på relativ kort tid," siger administrerende direktør Jesper Jørgensen ifølge en pressemeddelelse.
Ifølge fodboldklubben bliver man den første danske virksomhed i Danmark, der får lov til af myndigheder, at bruge ansigtsgenkendelse i det her omfang.
"Vi bakker op om tiltag, der hjælper klubben med at identificere og holde de få personer, der har modtaget en karantæne, ude af stadion. Vi har heldigvis utroligt få episoder i løbet af en sæson, og vi vil godt understrege, at det er sikkert, at gå til fodbold," lyder det fra Sarah Agerklint, der er formand for fanklubben, i pressemeddelelsen.
Systemet bag den nye ansigtsgenkendelsesteknologi er udvilket af Panasonic, der dermed skal levere systemet.
Det nye tiltag bliver desuden bakket op af klubbens oficielle fanklub.
Vil samkøre data i fremtiden
I første omgang vil kameraerne sammenligne de ansigter, kameraerne scanner til kampene med billeder af tilskuerer, som Brøndby IF har givet karantæne til klubbens kampe.
Men målet er at teknologien skal udnyttes endnu mere til at samkøre data fra andre registre end bare Brøndby IF's eget.
Læs også: Twitter-robot skal bekæmpe tilskuerkrisen i Superligaen
"Vi håber, at vi med tiden også kan tilknytte systemet til det nationale fodboldregister, så personer i det register ligeledes kan identificeres via det nye elektroniske system. Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt," lyder det fra direktøren.
Serveren, der bliver brugt til at sammenligne de scannede ansigter med karantænedømte tilskuere, er ifølge fodboldklubben ikke koblet til internettet eller noget andet system.
Desuden vil personer, der ikke er idømt karantæne ifølge Brøndby IF ikke blive registreret i systemet og alle data, der bliver indsamlet af videokameraerne, vil blive slettet efter 30 dage.
Læs også:
San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse
Studerende sagsøger Apple for mere end seks milliarder kroner for misbrug af ansigtsgenkendelse
Ticketmaster skifter papirbilletten ud med ansigtsgenkendelse