Godmorgen fra Computerworld, hvor din morgen-briefing bestyrer i dag er Dan Jensen.
Grundlægger trækker sig fra nordjyske TimePlan Software
Efter 24 år som topchef trækker Henrik Baasch sig som direktør fra nordjyske TimePlan Software, som han selv har stiftet.
I stedet har selskabet ansat Rex A. Clausager, der nu overtager CEO-posten i Aalborg-selskabet, der har omkring 30 medarbejdere og i de senere år ret stabilt har landet et overskud på omkring 15 millioner kroner.
“At fortsætte TimePlans vækst og ekspansion kræver 120 procent fokus fra direktørens side. Efter jeg er fyldt 60, må jeg erkende, at ønsket om at fokusere på andre ting i livet har meldt sig og at have mere tid sammen med min familie,” meddeler Henrik Baasch.
Han fortsætter som bestyrelsesformand for selskabet, der leverer TimePlan-systemet til personaleadsministration til 400 virksomheder i 25 lande.
Nets i fyringssag: Risikerede konkurs
En fejl hos Nets i julen 2014 betød, at virksomheden pludselig var i akut pengemangel på det svenske marked, hvilket i værste tilfælde kunne have ført til konkurs.
Sådan lød det ifølge Børsen onsdag fra topchef Bo Nilsson, da han blev afhørt i Retten i Glostrup.
Nets er blevet sagsøgt af den tidligere chef for treasury-afdelingen,. Ralitsa Møller, der forlanger 21,5 millioner kroner for uretmæssig fyring.
Hun modtog i forbindelse med sin fyring i alt knap 3,2 millioner kroner.
“Hun er den, jeg kan huske, der er blevet behandlet absolut bedst i forbindelse med en aftrædelse," sagde Bo Nilsson ifølge avisen.
Kapitalfond vil investere i mindre tech-selskaber
Den danske kapitalfond VækstPartner Kapital er klar med sin anden fond, der kommer til at indeholde 350 millioner kroner, som skal investeres i mindre danske tech-virksomheder.
Det meddeler kapitalfonden i denne pressemeddelelse.
VækstPartner Kapital har ganske vist endnu ikke leveret en fuld exit på sin første fond, hvor pengene til gengæld er blevet investeret hurtigere end forventet.
“Der er masser af muligheder i at investere i mindre virksomheder. Vi fokuserer på sunde selskaber med 10-75 millioner i omsætning, og der er mange fine virksomheder i det segment, som handles til fair priser. Vi ser store vækstmuligheder i mange af de virksomheder, vi bliver præsenteret for. Især hvis man kobler dem med en ekstraordinært aktiv ejer som os, der er drevet af at gå ind og arbejde med modning og udvikling af virksomhederne,” lyder det fra kapitalfonden.
Den har allerede investeret i selskaber som LeadFamly og CIM.
Warren Buffet investerer næsten seks milliarder kroner i Amazon
Den kendte investor og en af verdens rigeste mennesker Warren Buffet, har netop investeret 860,6 millioner dollar - næsten seks milliarder kroner - i Amazon-aktier via investeringsselskabet Berkshire Hathaway.
Warren Buffet er kendt for at købe meget massivt op, når han beslutter sig for at investere i en virksomhed, og han er blevet berømt - og rig - på at have blik for de guldrandede papirer.
Berkshire Hathaway ejer også store aktierposter i Red Hat og Apple.
Tøjcontainere skal selv fortælle, når de er fyldte
Frelsens Hær udstyrer nu sine kendte tøjcontainere til indsamling af brugt tøj med sensorer, der giver besked, når containerne er fyldte. Det sker i samarbejde med Telia.
Containerne tømmes i dag i meget ujævn frekvens, og det giver et stort spild, mener Frelsens Hær - både når det gælder tømning af ikke-fyldte containere og tømning af overfyldte containere, da folk ofte her placerer sække ved siden af containerne, hvilket betyder det kan blive ødelagt af vind og vejr.
“De intelligente sensorer er alle udstyret med et SIM-kort, så de kan sende et signal til et centralt overvågningssystem, når den enkelte container er ved at være fyldt. Dermed kan Frelsens Hær monitorere samtlige containere og planlægge kørsel og tømning. Desuden kan man undgå at køre unødvendige ture med opsamlingsbilerne, hvilket sparer både tid, slitage, brændstof og CO2-udledning,” meddeler Telia og Frelsens Hær.
En mærkedag
Computerworld udsender ikke morgen-briefing i morgen fredag, da det er en helligdag.
Lad os derfor afslutningsvis denne morgen gøre opmærksom på, at 17. maj er en mærkedag, der måske er værd at bide mærke i.
Det er nemlig 100-års dagen for indførelsen af en arbejdsdag på otte timer for de danske lønmodtagere.
17. maj 1919 underskrev De Samvirkende Fagforbund og Dansk Arbejdsgiverforening efter lang tids protester, lockout og strejker nemlig en aftale, der fra senest 1. januar 1920 skulle indføre otte timers arbejdsdag og en såkaldt ‘engelsk uge’ - det vil sige otte timer mandag til fredag og til klokken 12:00 lørdag - for de danske lønmodtagere.
Arbejdsugen på 37 timer, som vi kender i dag, blev indført i 1991.
Morgen-briefing er tilbage mandag i din indbakke og på din foretrukne it-nyhedswebsite, cw.dk.