Artikel top billede

Uber klar til børsnotering - åbner for længe ventet indblik i selskabets detaljer: Se dem her

Uber er klar med sine planer for børsnotering. Selskabet advarer selv om, at det muligvis ikke kommer til at tjene penge i de næste mange år - og at investeringerne skal øges betragteligt.

Uber er klar med den første detaljerede plan for den kommende børsnotering af selskabet, den såkaldte S1-filing til de amerikanske myndigheder.

Den giver et indblik i selskabets fremtidsplaner og muligheder for de mulige investorer, der vil sætte penge i Uber-aktier i forbindelse med noteringen.

Papirerne viser, at Uber har gennemsnitligt 91 millioner månedlige brugere og at væksten har været eksplosiv i de seneste tre år.

Antallet af brugere er såldes steget med 33,8 procent på et år.

Tallene viser dog også, at væksten er aftagende. Et år tidligere steg bruger-antallet således med 51 procent.

Den aftagende vækst skyldes blandt andet, at Uber har fået nye konkurrenter, der presser selskabet, ligesom det mærker konsekvenserne af den stribe af skandalesager, der har ramt selskabet.

Dokumenterne viser også, at Uber er meget langt fra at blive profitabelt.

Uber kom i 2018 ud med et driftsunderskud på mere end tre milliarder dollar.

Omsætningen landede i 2018 på 11,3 milliarder dollar, viser dokumenterne. Det svarer til en stigning på 42 procent i forhold til 2017 - og markant mindre end et tidligere igen, hvor omsætningen blev mere end fordoblet.

Selv peger selskabet på, at det forventer, at omkostningerne og investeringenre vil ‘blive forøget markant i den nærmeste fremtid.’

Desuden skriver Uber, at det ‘muligvis ikke vil nå profitabilitet.’

Selskabets markedsandele faldt i fjor i de fleste regioner i verden.

Du finder hele Ubers længe ventede detaljerede børs-opgørelse her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere