Artikel top billede

Ny undersøgelse: Trusselsniveauet afgør ikke it-sikkerhedsbudgettet - så meget koster et cyberangreb på bundlinjen

Det er ikke bare dyrt at bruge penge på cybersikkerhed, det er i den grad dyrt at lade være. Her er prisen for en virksomhed efter et hackerangreb.

Sidste år kostede det hver tredje virksomhed mindst en million dollar at blive ramt af et cyberangreb. Det svarer til omkring 6,5 millioner kroner.

Det viser en undersøgelse fra hardware-virksomheden Cisco.

Alligevel bliver virksomhedernes it-budget ikke justeret efter de aktuelle trusler, lyder det fra Cisco.

“Det er ekstremt få virksomheder, der kan afsætte uanede ressourcer til indkøb af flere it-sikkerhedsløsninger. Men der er fortsat muligheder for at beskytte sig,” siger Jan Minche, security lead i Cisco Danmark, i en meddelelse til undersøgelsen.

Læs også: Danske virksomheder bruger flere penge på it-sikkerhed end nogensinde før: Så massiv har effekten været

Ifølge undersøgelsen svarer 46 procent, at budgettet til it-sikkerhed afhænger af, hvor mange penge der blev brugt sidste år.

46 procent svarer, at de lægger budgettet efter, hvor mange penge de brugte sidste år, og altså ikke efter, hvad den aktuelle risiko er.
“Mange virksomheder kan med fordel udarbejde konkrete strategier, der sikrer, at risikovurderinger bliver en integreret del af det daglige arbejde, når man for eksempel vælger nye underleverandører eller investerer i et nyt it-system.”

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

Mere end 10.000 sikkerhedsadvarsler dagligt

35 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at man let kan vurdere omfanget af et cyberangreb, mens 65 procent svarer, at de ikke let kan identificere angreb.

“De virksomheder med den laveste omkostning ved cyberangreb, er de 59 pct. af virksomheder, der har en meget stor grad eller ekstrem grad af integration mellem deres sikkerhedsløsninger og IT-netværk. For dem kostede deres største angreb sidste år under 100.000 dollar (650.000 kroner, red.),” lyder det fra Jan Minche.

Læs også: Tradeshift bliver alligevel i Danmark efter ændringer af ny overvågningslov: “Tvangselementet eksisterer stadigvæk, men det er fint nok i forhold til rigets sikkerhed”

Der er ellers rigelig grund til at hæve budgetterne hos virksomhederne.

Cisco konkluderer nemlig, at 40 procent af de adspurgte virksomheder får mere end 10.000 sikkerhedsadvarsler hver eneste dag.

Det er dog ifølge selskabet kun knap hver anden, som virksomheden rent faktisk tager stilling til eller reagerer på.

Læs også:

Undersøgelse: Hver femte danske virksomhed har ansat en CISO i det seneste år

Danmark ligger i toppen over lande med den bedste it-sikkerhed: Se hele listen her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere