Ny hjemmeside giver svar om virksomheders brug af data
Erhvervsministeriet lancerer i samarbejde med Kulturministeriet, hjemmesiden Brugdata.dk. Her kan virksomheder kan finde konkrete svar på spørgsmål om blandt andet ansvar, ejerskab og rettigheder ved brug af data
Brugdata.dk giver også virksomhederne et værktøj i form af en aftaleskabelon, der kan anvendes, når brugsret til data skal aftales med kunder og leverandører og kunder.
Brugdata.dk er et initiativ fra regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst med den hensigt at skabe klare retningslinjer for virksomheders dataanvendelse.
Danske Bank sælger ud af Netcompany-aktier
Danske Banks selskaber sælger ud af Netcompany aktier. 13. marts kunne Netcompany i forbindelse med deres generalforsamling oplyse, at bankkoncernen direkte og indirekte ejer 11,16 procent af Netcompanys aktier. Det skriver Ritzau.
Det betyder at Danske Banks andel krymper med omkring en sjettedel på to måneder. I januar 2019 lød selskabets aktiepost på i alt 13,3 procent af aktiekapitalen i Netcompany – et fald på 2,14 procentpoint.
Selskabets stemmerettigheder bliver samtidig kraftigt indskrænket fra 10,2 procent til blot 3,23 procent i samme periode.
Google omstrukturerer: trimmer hardware-afdeling
Søgegiganten synes at flytte dusinvis af ansatte fra deres hardware-afdeling til andre aktiviteter, skriver Business Insider.
Afdelingen som trimmes, er særligt selskabets laptop- og tablet-hardware gruppe, to produkttyper som blandt andre tæller Googles lidet succesfulde Pixel bærbare og Pixel tablets.
Ifølge kilder tæt på afdelingen har gruppen ’en masse ting under udvikling’ og at teamet med den reducerede stab nu vil skære ned i porteføljen.
USA beskylder it-skat mod tech-giganter for at være diskriminere
En ledende talsperson for den amerikanske finansministerium langer ud efter den franske regering planer om at indføre en skat møntet mod de internationale tech-giganter som Apple, Google og Facebook, skriver Reuters.
Storbritannien, Italien og Spanien arbejder også med lignende tiltag efter at forhandlingerne om en europæisk aftale brød sammen.
Chip Harter, den amerikanske finansministerium førende ekspert i international skatteret, siger at sådan tiltag er ’ikke gennemtænkte’. ”Vi har studeret det franske lovforslag og vurderer dem til at være højst diskriminerende mod amerikanske virksomheder”, påpeger han.
Han plederer for, at der i stedet findes en aftale igennem OECD-systemet. Den franske finansminister, Bruno Le Maire, vurderer også at det bedste ville være at finde en aftale igennem OECD. ”Så snart der er en aftale på plads, vil Frankrig tilbagetrække sin nationale beskatning”, siger han.