Godmorgen fra Computerworld til ugens første overflyvning af dagens it-nyheder.
Vi begynder med lønningerne hos en af Danmarks største it-virksomheder nemlig Simcorp. Men det er ikke medarbejderne, der kan se frem til en lønstigning.
Simcorps bestyrelse hæver lønnen
Simcorp har besluttet, at bestyrelsesformanden og næstformanden skal have lidt mere for deres arbejde, end det er tilfældet i dag.
Mere konkret får de to i spidsen for Simcorps bestyrelse hævet vederlaget med 125.000 kroner, så det bliver på 700.000 kroner til formanden, mens næstformanden fremover får 500.000 kroner for sit arbejdet.
Det fremgår af en indkaldelse til Simcorps generelforsamling 27. marts i år.
De øvrige bestyrelsesmedlemmer skal dog ikke glæde sig for tidligt. Ifølge indkaldelsen står de ikke til at få hævet deres vederlag, der i dag lyder på 250.000 kroner.
Desuden kan formanden og næstformanden i bestyrelsen se frem til, at kursværdien for de to bestyrelsesmedlemmers aktier stiger.
For formanden fra 312.500 og or næstformandens fra 187.500 kroner til 250.000 kroner.
Helller ikke her får de øvrige medlemmer af bestyrelsen del i stigningerne.
Fransk skat på tech-giganter kan give 3,7 milliarder kroner mere i statskassen
Det ser ud til at kunne blive en overordenlig god forretning for de europæiske statskasser, hvis man beslutter at beskatte de store it-giganter.
En beregning fra det franske Finansministerium viser nemlig, at en ekstra skat på tre procent på de store it-giganter som Micosoft, Google og Amazon ville give 500 millioner euro ekstra til den franske stat hver eneste år.
Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Det svarer til omkring 3,7 milliarder kroner, som man ville kunne afkræve flere af de største amerikanske teknologiselskaber, der er til stede i Frankrig.
"Et skattesystem i det 21. århundrede er nødt til at basere sig på, hvad der skaber værdi i dag, og det er data," lyder det fra den franske finansminister, Bruno Le Maire, til Reuters.
Tyske bilproducenter 430 milliarder kroner i automatiserede biler
Over de kommende tre år vil den tyske bilindustri investere 430 milliarder kroner i elbiler og automtiserede køretøjer, skriver erhvervsmediet Finans.
"Vi investerer over 40 milliarder euro i elektrisk mobilitet over de næste tre år og yderligere 18 milliarder euro i digitalisering og automatiseret kørsel," siger Bernhard Mattes, topchef i de tyske bilselskabers brancheforbund, VDA, ifølge mediet.
Investeringer sker for at imødekomme EU's klimamål om at reducere CO2-udledningen inden 2030.
Branchetopchefen tilføjer, at de tyske bilproducenter fremover skal producere flere elbiler end EU-gennemsnittet.
Elon Musk sender den første private rumkapsel til ISS
Den kendte erhvervsmand Elon Musks rumvirksomhed, SpaceX, har henover weekenden sendt den første kommercielle rumkapselafsted, der har nået den internationale rumstation ISS.
Rumkapslen, der går under navnet Crew Dragon, nåede rumstationen omkring klokken 12:00 søndag.
Det skriver selskabet på twitter.
Rumstationen blev sendt afsted lørdag morgen og har været i kredsløb om jorden 18 gange, inden den nåede den internationale rumstation.
Opsendelsen var en test, der skal forberede, at selskabet senere på året kan sende to astronauter ud i rummet.
Astralis vinder kæmpeturnerng og inkasserer millionbonus
Det danske e-sportshold Astralis kunne i weekenden hive endnu en sejr hjem i en af de såkaldte majorturneringer.
Med en sejr over det finske hold Ence kunne Astralis dermed sikre sig sejeren i årets første majorturnering i computerspillet Counter-Strike.
Det skriver Jyllands Posten.
Finalekampen, der blev vundet overbevisende 0-2, indbragte samtidig holdet førstepremien på intet mindre end 3,3 millioner kroner.
Turneringen er den første af to majorturneringer i år. Sidste år vandt Astralis 10 ud af de 17 turneringer, holdet stillede op i.
Det kan du læse senere i dag
Der er god grund til at holde øje med Computerworld resten af dagen. Du kan blandt andet læse om de tre spørgsmål om GDPR, som Datatilsynet modtager flest af.