Microsoft Danmark har fået medhold i sagen mellem selskabet og skatteministeriet, om transfer pricing for millioner.
Dermed er det nu endeligt slået fast, at Microsoft Danmark ikke skal betale yderligere i skat, i den såkaldte transfer-pricing sag.
“Højesteret fandt det ikke godtgjort, at honoreringen af Microsoft Danmarks markedsføringsaktiviteter ikke var sket på armslængdevilkår,” skriver Højesteret i sin afgørelsen af sagen.
Microsoft har fået medhold i både Landsskatteretten og Østre Landsret, og nu har Højesteret altså endeligt afgjort, at Microsoft ikke er berettiget til at betale mere i skat.
Skatteministeriet er desuden blevet idømt at betale for sagens omkostninger, der i alt lyder på 1,5 million kroner.
Sagen begyndte allerede i 2008
Sagen drejer sig om Microsofts skattebetalinger fra 2004 til 2007.
Skat mener, at Microsoft har betalt for lidt i skat på grund af en transfer pricing-fidus, der bygger på, at Microsoft i årevis har haft europæisk hovedkvarter i det skattemæssigt fordelagtige Irland, hvor selskabsskatten er lavere end i Danmark.
Det danske Microsoft-selskab har i perioden udført forskellige markedsførings-opgaver for det irske selskab - men uden at modtage den rette betaling, mener Skat.
Ifølge Skat har Microsoft Danmarks aftale med det europæiske hovedkvarter været uklar, at det har været umuligt for de danske myndigheder at vurdere, om priser og vilkår har overholdt det såkaldte armslængde-princip.
Skat menete derfor, at Microsoft Danmarks skattepligtelige indkomst skulle hæves 307 millioner kroner. Men det fandt Højesteret altså heller ikke noget grundlag for.
Andre store selskaber som Google, Dell og Oracle har også placeret deres europæiske hovedsæder i Irland.
Oracle i Danmark er for tiden indblandet i en lignende sag med Skat. Selskabet har allerde erklæret sig uenig i kravene fra Skat.
Læs hele afgørelsen fra Højesteret her.
Læs også:
Så meget betaler it-selskaberne i Skat i Danmark: Se hele listen over skattebetalingerne her
Har scoret milliarder på smart fidus: Sådan fungerer Google og Apples europæiske skatte-trick
Google har flyttet 20 milliarder euro ud af Europa og i skattely via hollandsk selskab