Artikel top billede

Nørgaard: Vi burde lære af geniale Japan, og vi burde oprette Det digitale Hjemmeværn. Men det bliver desværre aldrig til noget

Klumme: Japan vil lade deres svar på vores Center for CyberSikkerhed forsøge at hacke borgernes dimser og informere/vejlede dem om, hvad de skal gøre. Det skal Danmark kopiere og samtidig sætte alle gamerne til at lave noget fornuftigt i et Digitalt Hjemmeværn. Det vil Danmark aldrig gøre.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Japan har et Center for CyberSikkerhed, der hedder ét eller andet. Det skal det jo.

De vil få i opdrag at forsøge, kontinuert, at hacke sig ind på alle borgeres forskellige dimser, inklusivbe de nuværende og kommende IoT-ting.

Når de så har held til at hacke sig ind på en borgers smartphone, badevægt eller Hue-pære, vil denne (altså borgeren) øjeblikkeligt få besked og samtidig modtage gode råd til at undgå, at det kan ske igen.

Det er en så fantastisk og åbenlyst god idé, at vi i Danmark aldrig nogensinde, som i: EVER, vil forsøge blot tilnærmelses- eller delvist at eftergøre det. Men vi burde.

Thi, som man siger blandt de hårde drenge: Tillid er godt, kontrol er bedre - og ransagning er bedst.

Men allerallerbedstest er whitehackere, der slippes fri.

Det vil være som at have kontrollører i toget - det er helt fint, det generer ikke, det giver større tryghed, færre snydere og bedre opførsel fra dem, der ellers smider fødderne op på sædet, taler meget højt med Faster Oda, rasler med penge i papkrus og så videre.

Med en stram styring/kontrol af ledvogteren og dennes datter - og i en civil ramme, hvor borgerrettigheder, forvaltningslov og andre gode ting respekteres, overholdes, kontrolleres og kan ankes og indklages for en værdig myndighed, er der kun fordele ved en sådan ordning.

Lad os etablere det digitale Hjemmeværn

Og så tænkte jeg, at man måske kunne lære lidt af Israel og deres Unit8200 samt vort eget hackerakademi. Begge steder får man unge mænd til at gøre noget godt for nationen, og da vi ikke rigtigt har værnepligten mere, og da det amerikanske fredskorps (det geniale Peace Corps) har udtalt, at de vil organisere folk til at hjælpe mod cybertrusler, så var tanken nærliggende:

Vi skal da lade alle de unge mennesker, der i dag henslæber deres liv i gaming-stole med at spille Fortnite og andre usunde ting, tjene en skilling og gøre noget godt for os alle! De skal da have lov til at prøve at hacke et antal borgere og hjælpe disse med at få bedre sikkerhed.

Det kunne blive vores digitale Hjemmeværn, hvor ordet Hjemmeværn virkelig giver mening.

Nå, lad mig høre, hvad I tænker både om den japanske idé, min idé med de unge gamere, og om det digitale Hjemmeværn.

Der er bonuspoints, hvis man svarer med haiku-digte, naturligvis.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os noget tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.