Nøglemedarbejdere fra Facebook stod tirsdag 28. november skoleret overfor et internationalt panel af sikkerheds- og lovgivningsmyndigheder. Det skriver CBS News.
Her var ni nationale myndigheder repræsenteret i det såkaldte ’Grand International Committee’, en undersøgelseskommission med det formål, at kulegrave det sociale medies rolle i spredningen af misinformation og påvirkning af valg.
I rådet er repræsentanter fra Storbritannien, Frankrig, Belgien, Irland, Letland, Brazilien, Argentina, Canada og Singapore. Facebooks CEO Mark Zuckerberg blev også inviteret, men dukkede ikke op – i hans sted troppede Facebook VP for public policy, Richard Allan, op.
Her skulle Facebook stå til ansvar for nyligt lækkede dokumenter om Facebooks håndtering af formodet misbrug af personfølsomme oplysninger.
Se også: Er danskere ramt af kæmpe Facebook-hack? Det vil Facebook ikke svare på
Storstilet russisk misbrug
Under høringen lod den britiske repræsentant, parlamentsmedlem og underhusets formand for kultur, medie og sport, Damian Collins vide, at han sidder med kompromitterende materiale i ’offentlighedens interesse’.
Dokumenterne blev tvunget frem igennem denne uges usædvanlige juridiske spil mellem underhuset og en tidligere Facebook app-partnerer.
Særligt inkriminerende er en intern whistleblower melding om, at russiske aktører udøvede storstilet misbrug af platformen.
”I oktober 2014 orienterede en ingeniør fra Facebook selskabet om, at en aktør med russisk IP-adresse udnyttede en Pinterest API-nøgle til at hive tre milliarder datapunkter dagligt,” lød det fra Damian Collins, som efterfølgende afhørte Richard Allan om, hvorfor myndighederne ikke blev underrettet.
Richard Allan valgte ikke at svare.
En talsperson fra Facebook har siden overfor CBS bemærket, at Damian Collins’ citat er taget ud af en kontekst.
”De ingeniørers bekymringer har efterfølgende undersøgt sagen nærmere og har ikke fundet bevis på specifik russisk aktivitet”, lyder det officielle svar fra Facebook.
Se også: Facebook kan have mistet én million europæiske brugere som følge af GDPR