Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Ekspertgruppe: Disse fire pejlemærker udvikler vi folkeskolens nye it-fag efter

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med første udkast til det, som folkeskolens nye it-fag skal indeholde.

En ekspertgruppe under Undervisningsministeriet er klar med det første udkast til formålsparagraffen til folkeskolens nye it-fag, der har fået navnet Teknologiforståelse.

Formand for ekspertgruppen, professor Ole Sejer Iversen, har netop løftet sløret for arbejdet med gruppens anbefalinger, skriver bladet Folkeskolen.

“Stod det til mig, sender vi ikke et eneste barn ud af grundskolen, der ikke forstår sammenhængen mellem datasæt, computeralgoritme og computermodel,” siger Ole Sejer Iversen ifølge Folkeskolen.

Ifølge professoren arbejder ekspertgruppen efter fire pejlemærker i arbejdet med at fastlægge fælles mål. læseplan, undervisningsvejledning og lignende.

De er:

Teknologisk handleevne: Alle børn skal forstå, hvad der sker, når man gør ting på en computer.

Computional tankegang: Alle børn skal have blik for, hvordan problemer kan løses ved brug af digitale teknologier.

Digital design og designprocesser: Alle børn skal forstå, hvordan de digitale produkter, de skaber, påvirker andre mennesker.

Digital myndiggørelse: Alle børn skal forstå, at der altid findes alternativer til det, der eksisterer.

Undervisningministeriet løftede for godt en måned siden sløret for de 46 folkeskoler, der over de kommende tre år skal være med til at udvikle faget Teknologiforståelse.

Det kan du læse mere om her: Undervisningsministeriet klar med listen: Disse 46 folkeskoler skal indføre it som forsøgsfag - begynder allerede til januar.

Undervisningsminister Merete Riisager (LA) fortalte i januar Computerworld om planerne for faget.

Den overordnede vision er at “alle danske børn skal lære at kode og forstå grund-præmisserne for moderne teknologi,” fortalte ministeren dengang til os.

I første omgang skal der altså over en tre-årig periode høstes erfaringer, holdninger og evalueres, inden der træffes en endelig beslutning om, hvordan it-undervisningen skal tilrettelægges i indskolingen, mellemtrinet og i udskolingen.

Det kan du læse mere om her: Regeringen vil gøre it-undervisning obligatorisk i folkeskolen: "Planen er, at alle danske børn skal lære at kode," siger undervisningsministeren

140 skoler ville gerne være med

I alt har 140 folkeskoler søgt om at komme med i forsøgsordningen.

Heraf har ministeriet altså udvalgt de 46 skoler, som ligger i 32 kommuner fordelt over hele landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sikkerhed gjort enkelt: Beskyt din virksomhed direkte i browseren