Godmorgen på denne torsdag. Her kommer overblikket over dagens hurtige it-nyheder.
Vi venter længere med at udskifte vores smartphone
Der går længere tid mellem, at vi som forbrugere skifter vores gamle smartphone ud for at få en nyere en af slagsen.
Det viser en ny undersøgelse ifølge Motherboard.
Kigger man på gennemsnitstiden for, hvor lang tid der går, før kunderne skifter en iPhone, er det steget til 2,92 år fra 2,38 år i 2016 og 2,59 år i 2017.
Det skyldes, ifølge undersøgelsen, at mange har købt deres smartphone på afbetaling, og når den endelig er betalt af, er der mindre grund til at stifte ny gæld.
Kombineret med, at der er blevet længere mellem de teknlogiske kvatespring på smartphone-fronten, får det forbrugerne til at holde på deres smartphone lidt længere, end man har set tidligere.
Står du selv og kigger efter en ny smartphone, så læs her hvad anmelderne siger om noget af det nyeste fra Apple's hånd: Det siger anmelderne om Apples ’billige’ iPhone Xr: Overraskende lidt er sparet væk
Grænseovergange i EU skal bevogtes af digitale grænsevagter
Krydser du grænsen til Ungarn, Letland eller Grækenland kan du de kommende seks måneder måske møde en digital grænsebetjent bevæbnet med kunstig intelligens.
Det skriver Gizmondo.
Meningen er, at den digitale grænsebetjent skal agere en form for løgnedetektor og stille de rejsende spørgsmål ved hjælp af kunstig intelligens.
Projektet hedder iBorderCtrl, og de rejsende vil blive stillet spørgsmål såsom, hvad de medbringer i deres kuffert.
Svarer man tilstrækkeligt for sig, får man lov at passere, men kniber det med at svare på, hvad der ligger gemt blandt badesandaler og boxershorts, overdrages man til en menneskelig grænsebetjent, der så vil kigge kufferten igennem.
Sitecore-stiftere i klemme i konkurs
Lars Fløe Nielsen og Thomas Albert, der er blandt stifterne af Sitecore, er kommet i klemme i forbindelse med det konkursbegærede Presidents Institute.
Det skriver Børsen.
Begge sad de i bestyrelsen og var medejere af virksomheden, der i forbindelse med konkursen har sagt farvel til 17 medarbejdere, mens 30 andre fortsætter i det nye selskab.
Lars Fløe Nielsen fortæller, at investeringen i Presidents Institute blev foretaget med hjertet.
"Virksomheden har haft nogle svære år. Selvom kerneforretningen er vendt de seneste måneder, ville det kræve store investeringer at komme til næste niveau. Jeg investerer i it normalt, det her var en følelsesladet investering," siger han til Børsen.
De er dog ikke de to Sitecore-bagmænd, der har mest i klemme i forbindelse med konkursen. Den største kreditor er nemlig Danske Bank.
Læs mere om Sitecore her: Er Salesforce på vej til at købe danske Sitecore?
Et forsinket tillykke til Bitcoin
Bedre sent end aldrig.
I går var det 10 år siden, at Satoshi Nakamotos white paper, der danner grundlaget for Bitcoin, så dagens lys. Dermed kan man sige, at Bitcoin i går kunne fejre en form for 10 års fødselsdag.
Det skriver CNBC.
Den omdiskuterede kryptovaluta levede i de første mange år en tilværelse i det ukendte for langt de fleste af os, men det seneste år har mildest talt været tumultarisk for den digitale valuta.
På denne tid sidste år tordnede kursen i vejret, før den toppede i december. Herefter har det indeværende år budt på kursmæssige kæberaslere til investorerne, der har måtte se drømmene om de hurtige gevinster mere eller mindre gå i opløsning.
Læs mere om det her: Markedet for kryptovaluta rammer ny bund: På laveste niveau siden november
Google-boss vil slå hårdere ned på "uacceptabel adfærd"
Sagen om seksuelle overgreb på arbejdspladsen hænger som en tung sky over Google.
Det har fået Googles topchef, Sundar Pichai, til at sende en e-mail rundt til kollegerne, hvor han beklager, at den slags ting kan finde sted hos virksomheden.
Det skriver Ars Technica.
Topchefen skriver således, at "hvis bare en person har oplevet Google på den måde, det bliver beskrevet af New York Times (der har skrevet om sagen .red), er Google ikke den virksomhed, som man stræber efter at være."
Samtidigt understreger Google-bossen således, at han vil sørge for, at der bliver slået langt hårdere ned på lignende sager i fremtiden.
Læs mere om sagen her: Google-chef efter afsløring: Vi har fyret 48 medarbejdere for sexchikane i de seneste to år