Microsoft er uden sammenligning den virksomhed, hvis navn oftest misbruges i phising-mails - og problemet er tiltagende for Microsoft.
Det viser en ny opgørelse fra it-sikkerhedsfirmaet Vade Secure fra årets andet kvartal. Selskabet har kun kigget på det amerikanske marked.
Ifølge Vade Secures målinger er antallet af udsendte phishingmails i Microsofts navn steget med 23,7 procent i forhold til samme periode et år tidligere.
“Det primære mål [for hackerne, red] er at høste Office 365-credentials. Med et enkelt sæt credentials kan hackerne få adgang til en skattekiste af fortrolige filer, data og kontakter i Office 365-apps som SharePoint, OneDrive, Skype, Excel, CRM etc,” skriver Vade Secure.
Denne type mail skal du passe på
Hackerne satser især på to phishing-metoder i Microsofts navn.
Den ene er et falskt website, der ligner login-siden til Office 365 til forveksling. Den anden - som er i stigning - er en mail med et link til en fil i OneDrive eller SharePoint, som brugeren skal logge ind for at få adgang til.
I begge tilfælde er det hensigten, at brugeren skal skrive brugernavn og adgangskode på falske sider, som hackerne så får adgang til.
Her er de øvrige misbrugte firmaer
På Vade Secures liste finder vi under Microsoft følgende selskaber:
2) PayPal. Et yndet mål med 244 millioner aktive konti og muligheden for hurtigt, økonomisk gevinst.
3) Netflix. Antallet af phishingforsøg i Netflix’ navn steget med hele 61,9 procent på et år. Login-credentials sælges på dark web til meget lave priser.
4) Bank of America.
5: Well Fargo.
6) Facebook.
7) Chase.
8) Orange.
9) DHL.
10) Dropbox.
Du finder hele oversigten fra Vade Security her.