Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

It-selskaber utilfredse med dansk særbeskatning

Danske fintech-selskaber er utilfredse med, at de skal betale lønsumsafgift på 14,5 procent af den finansielle del af forretningen. Det kan få dem til at flytte til udlandet, lyder det.

Den såkaldte lønsumsafgift kan ‘nærmest’ tvinge de danske fintech-selskaber til at flytte deres hovedkvarterer til udlandet, mener flere fintech-selskaber ifølge Finans.

Lønsumsafgiften skal betales for de ydelser, der er fritaget for moms, og her skal finanssektoren betale de højeste satser, da de har mange ydelser, som er friholdt for moms.

Ifølge avisen rammer det især de nye fintech-selskaber, som skalerer hurtigere og arbejder mere internationalt end de store, etablerede finansselskaber.

“Det er jo absurd at agere på et internationalt marked med en større og større omsætning i udlandet og så blive påduttet en særlig dansk afgift. Det kan decideret være med til at skræmme fintechselskaber væk fra Danmark,” siger Jeppe Rindom fra betalingsselskabet Pleo til avisen.

Fintech-selskaberne foreslår, at reglerne ændres, så de kun skal betale lønsumsafgift af den danske del af forretningen.

Læs også: Ambitiøst dansk fintech-firma skal ansætte 70 nye it-folk - men er tvunget til at rykke arbejdspladser til udlandet: "Danske kompetencer er ikke engang et tema, når vi skal ansætte nye folk"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere